Babaváró hitelt hány hetes terhességig lehet (érdemes) igényelni? Ha már mondjuk 15 hetes vagyok, akkor beleszámít még a születendő baba, vagy már nem?
Hallottam olyat hogy csak 12 hetes alatt megkötött szerződésnél vonatkoznak rá a kedvezmények, de nem találok erről információt, csak azt, hogy 12 hetesen lehet kezdeni a kedvezményeket rá, de arról semmit nem találok, hogy mi van ha később vesszük fel. Azt tudom, hogy már megszületettre nem vonatkozik a kedvezmény.
Ha rossz a kategória, akkor elnézést.
"Mielőtt felveszed a babaváró hitelt, mindenképp nézz utána, hogy milyen dokumentumokra lesz hozzá szükséged. Lényeges, hogy ugyan a babaváró hitel meglévő gyermekre nem lehetséges, de a 12 hetes magzatok a törvény szerint már gyermeknek tekinthetőek, vagyis ha megvan a terhesgondozási kiskönyv, akkor akár azonnal be lehet adni az igénylést!"
Tehát nem számít bele.
Ne legyél már ilyen sötét 2-es.
Babaváró hitelt miért ne lehetne igényelni egy még meg nem született gyerekre.
A kérdéses esetek ott vannak, ha az igényléshez már nagyon közel van a születés. 15 hetes terhesen nem kérdés...
Kettes hulyeseget irt. Ket kulon dolgot kever teljesen:
1.) Meglevo, megszuletett gyermekre nem pehet felvenni. Ha szules elott egy nappal kotod meg, akkor is beleszamit. Persze ne csinald ezt, mert nem biztos, hogy napra pontosan tudod a szules idejet, valamint nem biztos, hogy elsore meglesz hianytalanul minden papir.
2.) A torlezstesi szunet szempontjabol a 12. hetet betoltott gyerekek mar “ervenyesek”, igy ha azt betoltotte a magzat, akkor az igenylessel egyutt rogton a torlesztesi szunet igenyleset is beadhatod. (Es ha neadjisten valami tortenne a magzattal, akkor is ugy szamolodik, mintha megszuletett volna.)
Ezt jelenti a torveny, es ez a gyakorlat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!