Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Valós e a bankok állítása...

Hortobagyi kérdése:

Valós e a bankok állítása hogy milyen hitelt vettem fel?

Figyelt kérdés

Mondjuk van egy bank akitől japán YEN- ben vettem fel a hitelt. Mivel forintba kaptam az is lehet hogy csak a szerződésben YEN a hitelem. Honnan tudhatom hogy így van e? Lehetséges hogy az aktuális árfolyam változásokon törlesztek a banknak? És csak kamu a YEN hitel ?

Lehet hogy nincs is YEN devizája a banknak? Ellenőrzi ezt valaki? Sok tönkre ment családot meg lehetne menteni utólag is?

2010. júl. 20. 17:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ne álmodozz!

a YEN hitel bevezetésekor minden normális újság, internetes portál azzal volt tele, hogy baromira kell vigyázni, mert nagyon ugrál az árfolyama...

2010. júl. 20. 17:53
 2/11 anonim ***** válasza:

A köznyelvben deviza hitelnek nevezett konstrukció hivatalosan deviza alapú hitel, ahol adott, hogy x yen-t

kell havonta fizetned, de ezt forintban teszed. A szerződésben yen-es összegek szerepelnek akkor az deviza alapú hitel. A banknak is célja hogy szerezzen yen-t (általában tőzsdei, határidős ügyletekkel), mert ha nem akkor a jegybanki alapkamat miatt drága forintot kéne kölcsönadnia neked alaacsony kamaton ( hiszen a yen kamata a svájci frankénál is kedvezőb volt, bár az árfolyammozgások durvábbak nála).

2010. júl. 20. 17:55
 3/11 A kérdező kommentje:
A kérdés azért merült fel, mert felajánlottam a banknak hogy Yen-ben vissza tudom fizetni a hitelemet. De elutasító választ kaptam, nekik forint kell.
2010. júl. 20. 18:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Azért kell nekik forintban, mert így az átváltásért is fizetned kell.
2010. júl. 20. 21:15
 5/11 anonim ***** válasza:
testvéremék euró alapú hitelt vettek fel és euróban törlesztik, mert a sógor euróban kapja a fizetését...
2010. júl. 20. 22:49
 6/11 anonim ***** válasza:

A jelzálog szerződésben bele van írva, hogy milyen devizanem alapú a hitelszerződést kötött az ismerősöd és az is benne van, hogy HUF-ban, vagy más devizanemben is fizetheti-e a részleteket.

Egyes bankoknál eleve lehetetlen más devizanemben visszafizetni a kölcsönt, pl AXA, de több banknál is meg lehetett állapodni szerződéskötéskor, hogy milyen módon kéri a hitelt felvevő a visszafizetést.

2010. júl. 21. 08:20
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat de nem vagyok meg győzve.

Ki láthatja azt a hitelest szerződést, amit a bank és a yen hitelt adó bank kötött? Mindaddig vakon vagyok.

2010. júl. 21. 19:41
 8/11 anonim ***** válasza:
A bank/ok/ tulajdonosai szerinted miből igazgatnák a pajeszukat,ha nem lenne ilyen ?
2010. júl. 26. 08:52
 9/11 anonim ***** válasza:
b+, a hitelszerződést te írtad alá, ergo van egy rohadt példányod belőle, azt annak mutogatod akinek akarod, ha nem tartalmaz jogellenes részeket, akkor viszont hiába csűröd csavarod, kötelező érvényű
2010. júl. 26. 09:02
 10/11 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy a neked kölcsönt adó bank milyen szerződést kötött a devizahitelt nyújtó bankkal, vagy bárkivel, ugyanis Te jogviszonyban kizárólag a neked kölcsönt adó bankkal állsz.

A hitelszerződésed devizanemét a Földhivatalban is rögzítették, ott is tájékozódhatsz. Neked azokat a szerződési feltételeket kell teljesíteni, betartani, ami a kölcsönszerződésedben áll és semmilyen szinten nem érint, hogy a bank a devizát honnan teremti elő.

2010. júl. 26. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!