Létezik ilyen befektetési lehetőség?
Ami:
- kamatos kamatot fizet,
- minden hónap végén be tudom tenni a megtakarításomat, folyamatosan növelve a tőkét,
- nem kell attól tartani, hogy a bank/állam csődbe megy és benyelik az egészet?
+1: hány százalékos kamattal számolhatok kb.?
Nyugdíj-előtakarékosság céljából szeretnék félretenni, előre is köszi a válaszokat!
#23, KÖZ-gazdaságtan alatt (a nevétől eltérően) valójában PÉNZ-gazdaságtant oktatnak. Naná, hogy azt tanítják, hogy náluk helyezd el a pénzed (akár bankban vagy állampapírba fektetve), mert akkor övék a felügyelet.
#24-es, nem biztos, hogy az én elképzeléseim tévesek. Ha olyan jól működne minden, amit évtizedek óta tanítanak, nem olyan világban élnénk, mint amilyenben élünk. Hiába van rendes szakmám, a munkaerőpiactól sem szeretnék függeni hosszú távon. Egyre több helyen olvasom, hogy 50 éves kor körül már necces a munkakeresés (ha esetleg pont akkor kellene keresnem), pedig maga az életkor az egy tény, akik most 20 évesek, jó esetben ők is lesznek 50 évesek valamikor. Még így is sokkal szerencsésebb helyzetben vagyok azoknál, akiknek nincs rendes szakmájuk (igen, nőként empatikus vagyok azokkal szemben, akik kevésbé szerencsések az életben).
A dogmatikus nézeteket viszont nem bírom, "biztos, hogy így van mert ezt tanították az egyetemen", aha jó.. Én is jártam egyetemre/főiskolára, de 18-23 éveseknek hiába tanítanak olyasmiket, amiknek a tényleges működésére csak jóval később döbbenünk rá.
Ez egy troll kérdés?
Minden hülye befektetésre (tedd az egész pénzed aranyba, tartsd készpénzben, valutában, széfben) rámondod hogy milyen jó, a valódi, normális befektetésekre pedig hogy milyen rosszak.
A korodra még kíváncsi lennék, mert a 80 éves nagyszüleimet még megértem hogy így gondolkodnak, hogy nem tesznek pénzt az államkincstárhoz, nem hagyják a pénzt a bankban, de másoktól azért ez durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!