Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Létezik ilyen befektetési...

Létezik ilyen befektetési lehetőség?

Figyelt kérdés

Ami:

- kamatos kamatot fizet,

- minden hónap végén be tudom tenni a megtakarításomat, folyamatosan növelve a tőkét,

- nem kell attól tartani, hogy a bank/állam csődbe megy és benyelik az egészet?

+1: hány százalékos kamattal számolhatok kb.?

Nyugdíj-előtakarékosság céljából szeretnék félretenni, előre is köszi a válaszokat!

2019. szept. 27. 09:56
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

#20,

[link]

2019. szept. 27. 21:21
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
üdv, én is régota keresem már a megfelelő megtakaritást, kevés szerencsével.én a legjobbnak látom a svájci frank , usa dollár vagy kanadai dollárba való valuta befektetést, pincében elrejtett fix tűz állótrezorral.kéznél van bármikor átváltható illetve a forint romlásának köszönhetően 5 ev alatt garantáltan meglessz a 25 % kamat vagy több rosszabb esetben,időnként ellenőrizni kell nem e cserélik le a valutát, egyébként énsem bizom ezekben a férgekben...
2019. szept. 27. 21:51
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Milyen befektetés az, ami szerinted kevésbé kockázatos, mint az állampapír vagy a bankbetét, mégis több hozamot biztosít? Tényleg érdekel, mert nekünk még azt tanították egyetemen, hogy az államba fektetni hagyományosan a kockázatkerülés egyik módszere. Bármi másba fektetni, aminek az árfolyama napi szinten bármekkorát ingadozhat, technikailag kockázatosabbnak számít, pl. arany, deviza, stb.
2019. szept. 27. 22:24
 24/30 anonim ***** válasza:
Szerintem jó befektetés több időt fordítani a tájékozódásra. Ne ragaszkodj a téves elképzelésedhez, olvass sikeres emberekről, alakíts kifinomult értékrendet, tanulj mások kárából.
2019. szept. 28. 04:33
 25/30 A kérdező kommentje:
#22, köszi! A forint most elég vacakul áll, de figyelni fogom az árfolyamokat, az ötlet szuper!
2019. szept. 28. 05:28
 26/30 A kérdező kommentje:

#23, KÖZ-gazdaságtan alatt (a nevétől eltérően) valójában PÉNZ-gazdaságtant oktatnak. Naná, hogy azt tanítják, hogy náluk helyezd el a pénzed (akár bankban vagy állampapírba fektetve), mert akkor övék a felügyelet.

#24-es, nem biztos, hogy az én elképzeléseim tévesek. Ha olyan jól működne minden, amit évtizedek óta tanítanak, nem olyan világban élnénk, mint amilyenben élünk. Hiába van rendes szakmám, a munkaerőpiactól sem szeretnék függeni hosszú távon. Egyre több helyen olvasom, hogy 50 éves kor körül már necces a munkakeresés (ha esetleg pont akkor kellene keresnem), pedig maga az életkor az egy tény, akik most 20 évesek, jó esetben ők is lesznek 50 évesek valamikor. Még így is sokkal szerencsésebb helyzetben vagyok azoknál, akiknek nincs rendes szakmájuk (igen, nőként empatikus vagyok azokkal szemben, akik kevésbé szerencsések az életben).

A dogmatikus nézeteket viszont nem bírom, "biztos, hogy így van mert ezt tanították az egyetemen", aha jó.. Én is jártam egyetemre/főiskolára, de 18-23 éveseknek hiába tanítanak olyasmiket, amiknek a tényleges működésére csak jóval később döbbenünk rá.

2019. szept. 28. 05:54
 27/30 A kérdező kommentje:
Ezen az oldalon is voltam már minden, elmebeteg, mérhetetlenül buta, aluliskolázott proli :D Csak mert igyekszem eligazodni az élet nehézségei között és az objektív igazságot keresem, nem csak gondolkodás nélkül elfogadom amit mások mondanak :)
2019. szept. 28. 06:04
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy troll kérdés?

Minden hülye befektetésre (tedd az egész pénzed aranyba, tartsd készpénzben, valutában, széfben) rámondod hogy milyen jó, a valódi, normális befektetésekre pedig hogy milyen rosszak.

A korodra még kíváncsi lennék, mert a 80 éves nagyszüleimet még megértem hogy így gondolkodnak, hogy nem tesznek pénzt az államkincstárhoz, nem hagyják a pénzt a bankban, de másoktól azért ez durva.

2019. szept. 28. 06:34
 29/30 A kérdező kommentje:
Nem troll kérdés. Láttam már egyoldalú szerződés-módosításokat, igaz, hogy nem bankban, de pontosan tudom, hogy milyen veszélyekkel járhat. Nem vagyok 80 éves :)
2019. szept. 28. 07:44
 30/30 anonim ***** válasza:
Egyébként most tesztelek egy sportfogadasi rendszert amivel profit érhető el , ugylatom van közös bennünk, szivesen felvenném a kapcsolatot veled hatha tudnank hasznos eszmecserét folytatni kedves kérdező 22 es voltam.
2019. szept. 30. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!