Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Létezik ilyen befektetési...

Létezik ilyen befektetési lehetőség?

Figyelt kérdés

Ami:

- kamatos kamatot fizet,

- minden hónap végén be tudom tenni a megtakarításomat, folyamatosan növelve a tőkét,

- nem kell attól tartani, hogy a bank/állam csődbe megy és benyelik az egészet?

+1: hány százalékos kamattal számolhatok kb.?

Nyugdíj-előtakarékosság céljából szeretnék félretenni, előre is köszi a válaszokat!

2019. szept. 27. 09:56
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Rendelkezem közgazdasági ismeretekkel, de ezzel együtt is azt látom, hogy a pénzügyek környékén SEMMI nincs rendben a világon. A munkaerőpiac is kezd az éhezők viadalára hasonlítani, de persze én vagyok mérhetetlenül buta és elmebeteg, csak mert objektíven látom a helyzetet. Annyira cukik vagytok :D
2019. szept. 27. 13:21
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

"Mi a garancia arra, hogy nem valami idióta stadiont építenek a befektetésemből?"

Ilyen kapitális baromságokat általában az alacsonyan iskolázott prolik szoktak benyögni.

2019. szept. 27. 13:28
 13/30 A kérdező kommentje:
Az állam ellenőrzés nélkül (vagy látszólagos ÉS jóváhagyó ellenőrzéssel) azt csinál, amit akar, a befizetett adónkkal is, a TB-vel stb. Nem tűnt még fel?
2019. szept. 27. 13:31
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

1. Hány éves vagy, kérdező?

2. Mit értesz azon, hogy a munkaerőpiac hanyatlik?

3. Az állam még mindig nem csinál semmit, maximum a kormány.

4. Mi köze van a stadionépítésnek a te általad állampapírba fektetett pénzedhez?

2019. szept. 27. 14:24
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél befektetési aranyat!
2019. szept. 27. 15:05
 16/30 A kérdező kommentje:

1. Eléggé felnőtt vagyok ahhoz, hogy lássam, nagy a baj az egész világon :/

2. Nem írtam ilyet, hogy a munkaerőpiac hanyatlik, azt írtam, kezd hasonlítani az éhezők viadalára. Szó szerint értettem, próbáld meg értelmezni, kérlek.

3. Állam/kormány, krumpli/burgonya. A kormány az államot képviseli. Vagy de teljesen mindegy is, legyen igazad, a MINDENKORI kormány (mindegy, hogy a madár jobb vagy bal szárnya, egy idegrendszer mozgatja őket).

4. Nem hiszem, hogy bármelyik állampolgár felhatalmazta volna a kormányt, hogy az adójából, befektetéséből stb. nem mondom ki a nevét melyik település stadionjának építésére.

Nem fogok tovább magyarázkodni, hogy miért megbízhatatlan az állam képviseletében fellépő kormány. Bőségesen tettek azért, hogy egyszerű állampolgárként így érezzek. További szépeket nektek, lehet itt csacsogni tovább, de nélkülem :)

2019. szept. 27. 15:07
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

1. Akkor miért olyan nehéz leírni?

2. Ebben az esetben, ez alatt mit értesz pontosan? Tudod, mindenki olyan "szemüveg" által látja a világot, amilyenen keresztül akarja. Én pl simán találok magamnak jól fizető munkát, az ismerősi köreimben is ezt látom, ahogy azt is, ha valaki ki akar törni a "normál"-ból az úgyis megteszi.

3. Az életedért, nem a kormány a felelős.

4. Mivel az állampapírba fektetett pénzedet vissza kapod, ezért nem abból építenek stadionokat. Szóval a befektetéseidhez még mindig nincs köze.

Az adó-és TB már kicsit más dolog, viszont azt szokták mondani, hogy egy becsületes népnél nem maradna fent sokáig egy gerinctelen kormány. Ezen gondolkozz kicsit. Minden eddigi vezető csoportot a nép választott meg.

Helyes, menj csak nyugodtan, értéket eddig sem raktál hozzá az egész eszmecseréhez. Pacsi.

2019. szept. 27. 16:32
 18/30 A kérdező kommentje:

Te sem tettél hozzá értéket. Pacsi :)

Egyetlen értelmes hozzászóló volt az egész téma alatt, a #15-ös, 1000 köszi neki :) Utána fogok járni ennek a lehetőségnek :)

2019. szept. 27. 16:39
 19/30 A kérdező kommentje:
Komolyan mondom, nagyon durva, hogy 0%-os banki kamatokat ajánlgattok, meg egy olyan kormány állampapírjait, akik egyszer már lenyúlták a nyugdíj-megtakarításunkat és persze a kérdező a hülye, természetesen :D
2019. szept. 27. 16:55
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted ha 0,9% jelenleg a magyar alapkamat, akkor reálisan mekkora banki kamatokra számíthatnál?
2019. szept. 27. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!