Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Diákhitelből vésztartalékot...

Diákhitelből vésztartalékot képezni?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, államilag finanszírozott szakon, és jelenleg a szüleim támogatnak. Fizetik a lakhatást, kaját, ruhát, sulival felmerülő költségeket szóval kb mint egy középiskolásnak.

Viszont engem ez aggaszt, kiszolgáltatottnak érzem magam.

Gyakorlatilag nincs félretett pénzem, mindig épp elég van amit 1-2-3 hétre kapok. Ha esetleg idő előtt elfogy akkor szólok és küldenek, adnak.

Ez eddig tök jó de félek, hogy mi van ha esetleg összeveszünk valamin vagy valami miatt nem akarnak tovább támogatni. Nem jellemző rájuk az ilyesmi, de jobb mindenre készülni.

Diákmunka lenne kézenfekvő, de az leginkább csak nyáron fér bele.

Szóval arra gondoltam, hogy felvenném egy összegben a diákhitelt amit bármire lehet költeni, ha jól tudom ez félévente 350 ezer forint, évi 2% kamattal.

Ezt befektetném valamibe amihez ha kell gyorsan hozzáférek de többet kamatozik mint a hitel.

Állampapír pluszra gondoltam, 5% körül van az éves hozam. Évente 5 napig pedig 100%-on vásárolják vissza, valamint nincs kamatadó mint korábban.

Aztán amint kivettem mondjuk 1 év után akkor a hitelt egy összegben visszafizetném és jó esetben párezer forint meg is maradna.

De az igazi célja az lenne, hogy egész évben lenne 3-400 ezer forintom amit ha kell feltudok használni. Ha mondjuk nem támogatnak tovább akkor is pár hónapig tudnám fizetni a lakhatást és a megélhetést amíg találok valami munkát amivel önálló lehetek.

2019. aug. 25. 21:03
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Természetesen azt tudom, hogy ha ne adj isten baj van és ebből költenem kell, akkor azt később vissza kell fizetni kamatokkal együtt.

Viszont ha hirtelen pénz kell, akkor ez a legkedvezőbb lehetőség ha nincsenek rokonok/barátok akik adnak kölcsön.

De hangsúlyozom, csak akkor költenék ebből a megélhetésemre ha a szüleim kiraknának. Akkor nyilván elkezdenék munkát keresni, esetleg átmennék levelezőre, ez a pénz pedig a kezdeti 1-2 hónapos időszakot tudná fedezni.

2019. aug. 26. 11:08
 12/15 A kérdező kommentje:
62%-os, kérlek írd le, hogy ha nem költök belőle akkor miért lesz később adósságom.
2019. aug. 26. 11:09
 13/15 anonim ***** válasza:
73%

Tényleg megéri ha állampapírokba teszed.

Egyszerűen buta sok válaszoló, ne foglalkozz vele. Hitel rossz, pont, ennyit tudnak. Matekhoz sík hülyék, csak szeretik hangoztatni, hogy hitelt ne, mer' adossaggal indulsz bla bla bla. Nem érdekli, hogy nyersz az ügyön, simán vissza tudod fizetni. Csak hallott valakiről aki valami deviza hitellel rosszul járt ezért bármi ami hitel az csak rossz lehet.

2019. aug. 27. 13:54
 14/15 anonim válasza:
22%

Kedves Kérdező!

Ne hallgass a hatalmas tanácsokra, nagyon jól látod a lényeget a kamatkülönbözetet megnyered, egyszerű matek, a vésztartalék pedig nagyon fontos dolog. A diákhitel kamata mindig az állampapír kamata alatt lesz, viszont érdemes elgondolkozni rajta, hogy valami kis munkát tudsz-e vállalni, amivel kiépíthetsz legalább 1 millás tartalékot, amit egyszer nagyon meg fogsz magadnak köszönni.

2019. aug. 29. 15:29
 15/15 anonim ***** válasza:
Én inkább valami vállalkozást csinálnék (webes marketinges dolgok pár 10eFt-tól elkezdhetőek), vagy kicsit jobban utánajárnék, milyen befektetéseket érdemes csinálni, ami értékelhető hasznot hoz némi kockázatért cserébe, és egyszerre kisebb összegekkel próbálkoznék, pl: akár osztalékos részvényeket is vennék, stb.
2019. okt. 8. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!