Hogyan javítsam ki elektronikusan az SZJA bevallásomat?
Diákmunkát végeztem tavaly, diák vagyok, egyéni vállalkozásból 0 bevétel 0 kiadás. Minden sort jól töltöttem ki, kivéve a kifizetett adóelőleget (diákmunka), amihez sajnos nullát írtam, így adófizetési kötelezettségem keletkezett a már munkáltató által levont szja-ból. Egyébként a kötelezettségem 0 lenne.
A NAV a (nem létező) tartozás megfizetését követelte üzenetben.
Kell e az új helyes bevallásban a hibás bevallás vonalkódját feltüntetni? Ezt önellenőrzésként vagy adózói javításként kell feltüntetni a bevallásban? Van bármi más teendőm? Számíthatok e valamilyen pótlék kiszabására?
Önellenőrzési lap az hanyas lap?
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem meg - mivel magánszemély vagy - jobban járnál, ha bemennél egy közeli NAV irodába és ott csinálnátok meg az önellenőrzést. Nekem is nagyon segítőkészen megcsinálták - semmi gond nem volt és akkor BIZTOSAN nem lesz már rossz.
Önellenőrzésnél még mindig előfordulhat, hogy valamit nem jól csinálsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!