Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi van akkor, ha kiváltom a...

Mi van akkor, ha kiváltom a KATA adózási formát, majd szüneteltem de a tevékenységemet folytatom (feketén) de adok számlát (nem áfásat)?

Figyelt kérdés
Csak azért mondom, mert kb. havi 80-100 forintnyi bevételről lenne szó és itt az 50k kiadás tényleg nagyon sok, nem éri meg.

2019. máj. 25. 22:34
 1/9 A kérdező kommentje:

Tehát arról van szó, hogy egy cég csak úgy indíthatott melót ha kiváltom a katát. Be kellett írnom az adataimat és utána elkezdhetem a munkát (futár munkáról van szó). Na most én már megszüntettem a katát, nem kell fizetnem de igazából bármikor visszaléphetnék az appba új melókat keresni. Valamit szeretnék csinálni, az itthon dekollásnál az a havi 80-100 is jobb.

A cég aki a fuvarokat adja az én nevemben állítja ki a vendégnek a számlát. Szóval ő felé nincs elszámolni valóm. A vendég meg látni fog számlát de az esetek 99%-ban nem NAV ellenörzésre megyek. Azt szeretném érdeklődni, hogy 3-4 hónapig ha csinálom, akkor milyen büntetésekre számolhatok? HAvi 80-100ezer bevételről van szó mint mondtam.

2019. máj. 25. 22:38
 2/9 anonim ***** válasza:
60%
Ez ilyen bújtatott foglalkoztatás? Miért nem alkalmazott vagy a cégnél?
2019. máj. 25. 23:31
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Ha kiderül, akkor elég cudar világ jön rád. Behajtanak rajtad mindent IS :D Kezdve az elmaradt adókkal, késedelmi pótlékokkal, erre rájön egy rakás bírság, számlánként akár 200 ezer is lehet simán. Katából azzal a lendülettel ki is zárhatnak, onnantól meg a teljes vállalkozói járulékot rád verhetik. Ne kísértsd az ördögöt ezzel szerintem.
2019. máj. 25. 23:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem akarom kisertenk csak tudatosan szeretnem ezt latni. Magyarorszagon vagyok. Minden hulyesegre van vlmi kis kapu. Persze ez inkabb nem a kisemberek oldalan van.
2019. máj. 26. 00:16
 5/9 anonim ***** válasza:
A helyedben nem vállalnám be. Ezt a tevékenységet nem tudod adószámos magánszemélyként csinálni?
2019. máj. 26. 00:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Süt az értelem a kérdésedből, jól át fog verni a cég, mellé még le is buksz. De hajrá, mindenki a saját jogán hülye.
2019. máj. 26. 05:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Kskapu: vagy a ceggel vagy ismeros cegenel alkalmi munkaval napi 1000 Ft jarulekert bejelentenek.Kiszámlázzák a 80-100.000 Ft jutalékot és abbol levonják a bejelentésed költségét meg 20%-ot. Így kvázi mellékesként hozol havi 20-at a munkaadódnak, Te meg adómentesen kiveszel 65.000-et a 100-ból. Ahelyett hogy 50-et se vennél ki kataskent.
2019. máj. 26. 07:31
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Ha magánszemély a megrendelő akkor nem veszik észre.

Ha nem magánszemély akkor kibukik ha ott nem akkor majd a NAV ellenőrzésen. Eléggé mínuszos leszel sőt ezt direkt csináltad az bűncselekmény. Erre nem húzod rá hogy véletlen volt

2019. máj. 26. 08:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy direkt csináltad? Mikor nem direkt csinálnak adócsalást az emberek? Légyszíves legyünk már életszerűbbek.
2019. jún. 17. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!