Otthonról meg tudom változtatni a tevékenységemet? És ha igen hogyan?
A kérdésedre nem tudom a választ, de nem biztos, hogy célszerű lenne megtenned ezt: ugyanis az adószámos magánszemélyt olyanoknak adják ki, akiknek nem rendszeres a tevékenységük, alkalmi jelleggel állítanak ki számlát.
Nos, hogy ha Te átváltoztatod előadó művészre amatőrből, akkor ezzel már azt feltételezik, hogy "profi" vagy, azaz rendszeresen űzöd ezt a tevékenységet és innentől már a vállalkozóit kellene kiváltanod és vállalkozóként tevékenykedni.
Elég vékony jég ez, nagyon könnyen el lehet csúszni rajta - azt ugyanis ők határozzák/állapítják meg, mikortól alkalmi jelleg és mikortól üzletszerű tevékenység.
Egyet értek az előttem szólóval. Baromi veszélyes az adószámos magánszemély dolog.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, igen, meg tudod változtatni otthonról, egyedül is.
Meg tudod, 19T101 ányk nyomtatványon tudod lejelenteni a Nav felé a tev. kört. amit azon enged kiválasztani, az végezhető adószámosként is .
Sokan paráznak tőle, de attól mert van 8 féle tev. köröd, még nem fognak egyből elővenni, hogy miért nem vállalkozó vagy.
Tapasztalat szerint 2 évig volt több tev. köröm is adószámosként és még most is úgy van törzsadatban hogy el van különítve mi magánszemély és mi ev. és két év után váltottam csak ev-re egyes tevékenységeket, + felvettem azt amihez már nemvolt elég az adószámos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!