Vissza küldjem vagy nem kell?
Figyelt kérdés
Ma megkaptam az adobevalláshoz a tervezetet amit a Nav készített el "kérésre" 100.000ft fölött van a vissza igenyelhetö összeg,ha nekem megfelel amit ök készítettek akkor aláirva küldjem vissza? Volt aki azt mondta nem kell vele semmit csinálni,ha nem küldöm vissza az azt jelenti hogy rendben van egyetértek azzal amit ök készítettek és ök majd automatikusan ki postázzák az összeget.2019. ápr. 29. 14:33
1/8 anonim válasza:
100 ezer ft-ot nem ér meg, hogy feladd ajánlottan?
Küldd vissza, azzal nem veszthetsz - ha nem küldöd vissza, azzal igen (lehet, nem fogsz, de nagyobb a kockázata)
2/8 anonim válasza:
Ha nem reagálsz semmit sem, akkor május 20-szal a bevallási tervezet lesz a bevallásod. Vagyis, ha te nem akarsz semmit sem változtatni, akkor nem kell visszaküldeni.
3/8 A kérdező kommentje:
Vissza küldöm az a biztos. Viszont jól értelmeztem igaz hogy a 76 és a 80.sorban szereplö összeget lehet vissza igényelni?
2019. ápr. 29. 15:00
5/8 A kérdező kommentje:
Ugyan az az összeg. 76.sorban is mint a 80.sorban.És a vissza igenyelhetö családi járulekkedvezmény 99.600ft az mi?Bocsi de még nem csináltam ilyet.
2019. ápr. 29. 15:17
6/8 anonim válasza:
Azért ugyanaz, mert a 80. sor az a 76. és a 64. sorok különbözete. Valószínűleg a 64. sor összege 0 neked, azért ugyanaz a két összeg.
Ha több családi kedvezményed van, mint levonandó szja-d, akkor igénybe tudod venni a családi járulékkedvezményt. Ha ezt év közben nem, vagy nem teljesen érvényesíted, akkor azt is vissza lehet igényelni.
És ismétlem magam, ha elfogadod a bevallást, akkor nem kell visszaküldeni.
7/8 A kérdező kommentje:
A családi adókedvezménybol 6500vagy 7000ft ott tudtam felhasználni a 10.000ft bol.
2019. ápr. 29. 15:31
8/8 anonim válasza:
Akkor a maradék meg a járulékkedvezmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!