Tényleg van olyan része a KATA adózási rendszernek, hogyha főállásban dolgozom valahol, és még valahol fél állásban, akkor már a mellékállású KATA-s egyéni vállalkózásom teljesen adó mentes lesz?
Köztudott, hogy ha valaki másodállású KATA-s annak csak 25 ezret kell befizetnie, egy ismerősöm mondta, hogy van "magasabb szint is", hogyha még a fő mellett félállásban (4-6 órában) is dolgozunk, és egyéni vállalkozóként a KATA-s adó rendszerben tevékenykedünk, akkor már a 25 ezret se kell befizetni, hanem teljes az adómentesség.
Igaz ez. vagy csak rosszul tudja?
Előre is köszönöm!
17: Jellemzően 1 személyes, szellemi foglalkozású vállalkozóról beszéltünk (pl. egy külföldi cégnek bedolgozó programozó), akinek a legkedvezőbb a Kata.
Az hiába költözne is be Mucsaröcsögére egy putriba az adókedvezmények miatt, nem igazán fog termelő tevékenységet végezni, így az önkormányzat miért biztosítaná az ingatlant?
Nem beszélve arról, ha van vállalkozói kivétje, mégpedig van, akkor már borul a történet, mert a kedv. szcho csak a saját munkabért érinti.
Most nekem az az érzésem, hogy te akarod a körömcipőt egy 120 kilós birkózónak a lábára húzni.
Dehogy akarom... én magam részéről nemzetközi partnereknek inkább nemzetközi cégen keresztül szolgáltatok munkaviszonyos tagként, ami plane szellemi termék esetén nem jelenti a magasabb járulékokat kivet esetén sem.
Emellett ugye ez már az itthoni egyszemélyes kft esetében is feloldja ezt a szocho kedvezmény korlátot, ha mégis kivét után akarnánk itthon járulékozni.
23: Jó, akkor te offshore székelyszolgáltatást nyújtasz. Azt meg végképpen ne keverjük már ide a Katához.
Úgy tűnik, neked valamiért nagyon a begyedben van ez a Kata, pedig tényleg bizonyos esetekben nincs jobb (ja, nem vagyok fideszes, mielőtt megkapnám)
Offshore is lehet adozas, nem tiltja adótörvény. Ahogy nekem pl. sosem volt itthon 5000 fő feletti településen bejegyzett székhelyem, hiába van 5-6 telephely is több megyében megyeszékhelyeken, meg Budapesten. Nem helyhez kötött a tevékenység pláne nem a szellemi.
A kata nincs a begyembe.Csak sokszor az emberi hülyeség , ami terjed róla a szűk látókör miatt.
Mindennek megvan a maga megfelelő adózása és ez leginkább egyéni adottság ( lasd pl. családi állapot is befolyásolhatja ) és ami szakmaibb, hogy telepítő tényező, meg úgy unblock üzleti tervezés függvénye.
Elég csak szétnézned itt. Volt itt már kisboltos, webáruházas , reiki katas , 45.000-tel leszázalékolt szünetelő, gyedbe beszámítani akaró, hiteltől elesett, stb.
Gondolom ők sem igy tervezték anno vagy ezt akarták volna végül elérni vele, csak elhittek az urban legendeket ami a katat övezi. Most meg vakaróznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!