Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tényleg van olyan része a...

Tényleg van olyan része a KATA adózási rendszernek, hogyha főállásban dolgozom valahol, és még valahol fél állásban, akkor már a mellékállású KATA-s egyéni vállalkózásom teljesen adó mentes lesz?

Figyelt kérdés

Köztudott, hogy ha valaki másodállású KATA-s annak csak 25 ezret kell befizetnie, egy ismerősöm mondta, hogy van "magasabb szint is", hogyha még a fő mellett félállásban (4-6 órában) is dolgozunk, és egyéni vállalkozóként a KATA-s adó rendszerben tevékenykedünk, akkor már a 25 ezret se kell befizetni, hanem teljes az adómentesség.

Igaz ez. vagy csak rosszul tudja?

Előre is köszönöm!

2019. ápr. 29. 10:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

9:

Nem tudom mit értesz "szabad vállalkozási zóna" alatt, nem vagyok könyvelő, csak adózáshoz azért kicsit konyító vállalkozó.

2019. ápr. 30. 15:57
 12/25 anonim ***** válasza:
Vannak szabad vállalkozási zónák magyarországon és 350 körüli telepules ahol nem ke iparűzési adot fizetni illetve az első 3 évben teljes szocho mentesség jár, ami nagyban meghatározza a jarulekok mrrteket pl. egy csaladi adokedvezmennyel együtt, amit egy katas nem tud érvényesíteni. Igy pl. van olyan mumkavallalom aki bruttó 195.000-re kap netto 169.674-et ezek miatt.A járuléka havi 44.000 Ft.( ami kevesebb, mintegy kata adó)
2019. máj. 1. 06:44
 13/25 anonim ***** válasza:
12: De ehhez nyilvánvalóan székhellyel kell rendelkeznie azon az adott településen.
2019. máj. 1. 08:24
 14/25 anonim ***** válasza:
Persze. És mivel jellemzően kistelepülések, így ezt annyira nem nehéz megoldani.
2019. máj. 1. 08:34
 15/25 anonim ***** válasza:

14: Jó, mondjuk vesz 5 millióért (+ügyvéd+illeték, stb, stb.) egy ingatlant az adott kistelepülésen székhelynek és bejelenti magát oda.

Az hány évnyi Katás Hipa is? 100?:)))

2019. máj. 1. 09:13
 16/25 anonim ***** válasza:
Bak Norbert, ilyenkor nekem nagyon úgy tűnik, mintha csak fel akarnál vágni az adózási tudásoddal, de valós segítséget nyilván nem tudsz nyújtani, mert sok esetben a KATA a legjobb.
2019. máj. 1. 09:22
 17/25 anonim ***** válasza:

Vagy épp az önkormányzat biztosít neki díjmentesen ingatlant és örül, hogy van betelepülő új vállalkozás. Esetleg navos árverésen pár száz ezerért, 1 millióért vesz ingatlant. Akkor már csak 1-3 év és van egy ingyen ingatlana is mellé amit a kata helyetti járulék költségből vett 😊, mivel ugye a szocho havi 19.500 Ft ( éves 234.000 3 éven át , 702.000 Ft ) családi adókedvezmény két gyerekre havi 20.000 Ft ( éves 240.000 ft 3 éven át 720.000 Ft) hipa kedvezmény éves 50.000 Ft , 3 év alatt 150.000 Ft.

Emellett a táppénz sem havi 45.000 Ft lesz betegség esetén.

2019. máj. 1. 09:30
 18/25 anonim ***** válasza:
Nem vágok fel vele, csupán léteznek alternatívák kata helyett is attól függetlenül, hogy ezt hogy a legjobb általában azok hangoztatják akik az egyszerűségre törekednek. Csak szerintem vállalkozni nem egyszerűen és kész tényként elfogadva minden tanácsot kell. Illetve lehet, csak eredménye nem sok lesz.
2019. máj. 1. 09:33
 19/25 anonim ***** válasza:
Emellett- pláne itt fórumon -nem kenyerem a "tényleges segítség nyújtás" mivel nem ez a fő tevékenységem, hogy fizetős ügyfeleket vadásszak tanácsadásra és szerintem ez eleve nem erre való, hanem maximum a releváns tapasztalatok megosztására egy-egy kérdés kapcsán.
2019. máj. 1. 09:59
 20/25 anonim ***** válasza:
Ne érts félre, én értékelem a válaszaidat általában, csak néha egy kicsit elrugaszkodottak a földtől ;)
2019. máj. 1. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!