Szüleim négyen testvérek. Örököltek egy ingatlant papám után. A testvérei úgy vélik, h adót kell most fizetniük, mert tavaly ősszel eladták az örökséget. Igaz ez?
ha ingatlan került a nevükre - bármilyen módon - akkor ha 5 éven belül adják el akkor az adóköteles. kivéve ha az ingatlanból ingatlant vettek, de akkor se mindegy, hogy milyen típusú ingatlant adtak el s milyent vettek.
régen ha valaki ingatlant örökölt akkor ki kellett fizetnie valamennyi adót aztán ha az aktuális időn belül adta el(ami volt 15 év is most 5 év) és nem vett ingatlant akkor azután is. Ebből csak az elsőt törölték el.
Sziasztok! Bocs hogy ide írok, hasonló témáról.És abba az esetben mivan hogyha 2019be veszek egy zártkertet(művelés alól kivett)és ugyanabba az évbe eladom a páromnak de kevesebb összegért mint amennyiért vettem??Akkor jól tudom hogy nekem nem kell fizetnem adót, csak neki illetéket??
Bocs mégegyszer hogy ideirtam.
Köszi!
Művelés alól kilet véve,így bármikor eladható nem kell hatósági engedély. Ezt tudom biztosra. Csak adóval nem voltam tisztába, de azért utána járok még.
Szia!az enyém a 2.ik hozzászólás.
Amiket leírtam, azokat jól tudom? Köszi a válaszod.
"Hagyatéki becsérték" ezt nemértem, hagyatékoltatni kell, vagy mi?
Közösen élünk házasok vagyunk, most a nevemre kerül, pár hónap múlva csinálnánk egy adásvételit ügyvédnél, hogy eladom neki 600ba,mert én ennyit adtam bele, a többit ő álta! Bocsi ha értetlen vagyok de ez fontos lenne nekem. Köszönöm ha válaszolsz
"Szüleim négyen testvérek. Örököltek egy ingatlant"
Erre vonatkozik a hagyatéki becsérték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!