Melyik adókategóriát javasolnád? Főállásom mellett a mellékállásomban számlát akarok adni, de ritkán van munka, melyik adókategória lenne a legjobb?
német bérmunkákat vállalni, vagy a környékbe ipari munkákat vállalni,
alkatrészeket gyártanék a cégnél, saját zsebre, ehhez akarok számlát adni.
ez az adószámos magánszemély dolog hogy működik?
mennyibe kerül?
köszi
Mert a végén még jobban jársz, mint ha a még semmire kiváltod a vállalkozóit .😂
Ettől függetlenül az ilyen tevékenységhez amit írtál nem lesz jó. Alapanyag ktg. beruhazasi igény függő is ( meg mellette sok màs egyéb ) hogy mi érheti meg, bár szerintem az itthoni hekyett érdemesebb lenne szétnézned kint is.Mert klaszisokkal jobb lehetőségek is vannak egy nemzetközi partner esetén, mint egy itthoni ev. vagy bármi.
Azért veszélyes, mert adószámos magánszemélyként nem lehet üzletszerűen, nyereségszerzés céljából gazdasági tevékenységet végezni. Hogy hol a határ? Na ezért veszélyes például.
Másodállásúként jobb a sima egyéni vállalkozás. Sokmindent el lehet költségelni, járulékot nem kell fizetned.
1-es vagyok! Egyetértek, ilyen tevékenységre nem is lehetsz adószámos magánszemély, meg őstermelőit sem kapsz, mert messze áll attól! Marad a normál vállalkozói igazolvány, tételes költségelszámolással, és majd a ténylegesen elért nyereség után fizetsz adót, járulékot. Addig, amíg mellette valóban van főállású munkaviszonyod.
De vigyázz, ha közben valami miatt a napi 8 órás munkaviszony lecsökken napi 6 órára, abban a percben főállású vállalkozó lettél, és akkor már kérdés, hogy az egész megéri-e.
Nem azt mondtam, hogy azt válassza, hanem, hogy van lehetősége. Rengeteg infót nem ismerünk még vele kapcsolatban, azért írtam csak, hogy képben legyen, hogy van választása. Mert gondolkoztam :)
De abban legalább egyetértünk, hogy menjen könyvelőhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!