Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha diákként oktatok gitározni...

Ha diákként oktatok gitározni gyerekeket, mennyire kell foglalkoznom az adózással?

Figyelt kérdés
Képbe jött az a lehetőség, hogy az iskola mellet oktaték ált. iskolás gyerekeket gitározni, viszont nem tudom hogy megy ilyenkor az adózás, egyáltalán feltétlen szükséges-e. Mennyire ellenőrzik az ilyeneket?

2019. febr. 26. 20:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván ha egy szolgáltatást értékesítesz számlaképesnek kell lenned, meg adóznod utána. Ehhez meg be kell tölteni a 18-at, meg járulékokat fizetni stb...

Normál esetbe nem kéne hogy bele fuss egy ellenőrzésbe, de pár éve volt hogy egy fickó elment egy családhoz hogy pénzért a gyerekeknek eljátsza hogy ő a mikulás. aztán mikor véget ért a történet és fizettek, akkor a szülők előkapták a navos igazolványt mert nem adott számlát az ileltő. Szóval ebben az országban bármi megtörténhet...

2019. febr. 26. 21:00
 2/5 A kérdező kommentje:

18 elmúltam azzal nincs probléma.

Azért érdekel ez igazán mert rengeteg egyetemista vállal korrepetálást pénzért és kétlem hogy mindegyik tud számlát is adni. Másrészt meg az én egykori tanáromni is zsebbe szedte a pénzt, és volt vagy 30 diákja.

Ha a hivatalason úton mennék, mennyi kéne mondjuk adóznom a jövedelemből? havi kb( 80 ezer)

2019. febr. 26. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:
A te döntésed, hogy valamit legálisan vagy illegálisan csinálsz. Ha téged megnyugtat, hogy más sem adózik, akkor okés.
2019. febr. 26. 23:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha KATA-s vagy, egyetem mellett 25 ezret kell havonta fixen befizetned.
2019. febr. 27. 09:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat.
2019. febr. 27. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!