Könyvelés megbízási jogviszonyban, egyéni vállalkozás nélkül?
"Amikor elindultak az eljárások egyébként a közjegyző is , a bírósági jogtanácsos is, meg a nyomozó is megerősítette, hogy egyre több a kókler könyvelő."
Nyilván pl. pont ezért nem lehet megbízási szerződéssel végezni - csak vállalkozóival...mert akkor valamennyire "szem előtt van", felelősségre vonható esetleg, képzettséghez kötött (ezt nem tudom, csak gondolom) stb.
A legtisztább ha Ngmnél regisztrált és felelősség biztosítással rendelkezővel kötsz megbízási szerződést és van iroda ahová bemehetsz, beviheted az anyagot vagy napközben ha hívod, hogy épp ez vagy az kellene ( igazolas bérjegyzék módosítás, munkáltatói igazolás, stb. ) vagy kérdésed lenne a pénzügyi tervvel kapcsolatban, akkor nem napokig kell várni a válaszra, ami halogató jellegű.
"Könyvelő cég " esetében nem feltétlen kell végzettséget igazolni.Pláne, ha a fő tev. kör teljesen más. Ev-nek meg nem kötelező a könyvelő számviteli törvény alapján.
Más kérdés, hogy pl. egy magánszemély az ügyfél saját ügyfélkapujàn is garázdálkodhat könyvelőként, akár szabadon, az e.v. nevében "megbízottként ". Utólag bizonyítani azt már elég nehéz, a felelőssége meg 0 is lehet így.
Szeretném "megköszönni" minden kedves kollégának és hozzászólónak a segítőkész és kielégítő válaszokat. Pár dolgot leírnék azért:
1. Van észszerű magyarázata, hogy miért nem szeretnék egyéni vállalkozást: (mégsem fejtem ki, tuti, hogy valaki ebbe is beleköt..)
2. Péntek este kérdeztek meg, hogy nem könyvelném e a kft-t, a NAV-ot így nem tudtam már megkérdezni, és a könyvvizsgálónkat sem szerettem volna este, vagy hétvégén zavarni.
3. Az Szvt-nek szerintem megfelel, nem találtam semmilyen kizáró okot, sőt valamelyik adózási fórumon is ajánlották valakinek a megbízási jogviszonyt, viszont az EGYKE-n nem lehet jelenteni, ezért szerettem volna valakitől egy normális, indokolt választ kapni.
4. Ahogy olvastam a hozzászólásokat két dolog jutott eszembe: vagy a "nagyon tájékozott" kollégák nem is kollégák, vagy Ők sem tudja a kérdésemre a választ :)
Részemről befejeztem, holnapra úgyis okosabb leszek. :)
Tévedsz. Hidd el, tb-béres mképessel pontosan tudom. És szégyen, hogy a kollégámnak tartod magad.
NAV? Jogszabály.
13-as vagyok, és nem vagyok könyvelő, viszont segédkeztem könyvelőirodában egy olyan könyvelőnél, aki azt sem tudta, hogy a táppénzes időszak szolgálati időnek számít nyugdíj szempontjából. Fergeteges vitát kerekített belőle. Mindezt úgy, hogy cégeknek bérszámfejtett évek óta.
Kb. 30 éve könyvel és jó híre van a városban. :)
Erre varrjál gombot.
Kedves Utolsó! Ha tudod a jogszabályi oldalt, akkor miért nem írod ide? Hm?
Nem lett volna egyszerűbb, mint kritizálni másokat?
Ma már állítólag nem is könyvelő az 59%-os :-)
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
Mondjuk az összes 57%-os meg akkor te vagy, igaz?
Én könyvelő vagyok, és osztom a kolléga(nő) véleményét. Ilyent kérdezni szégyen szakemberként egy ilyen oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!