Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Könyvelés megbízási jogviszony...

Könyvelés megbízási jogviszonyban, egyéni vállalkozás nélkül?

Figyelt kérdés
Van bármi akadálya, hogy megbízási jogviszonyban könyveljek, úgy, hogy nincs egyéni vállalkozásom? Könyvelőként van főállásom, de lenne egy kis cég, amit otthon el tudnék vállalni, de nem akarnék egyéni vállalkozást. A havi megbízási díj a minimálbér 30%- a alatt van így nem lennék biztosított sem. A kérdés azért merült fel bennem, mert az EGYKE adatlapon a kèpviseleti jogcímek között szerintem a könyvelőt kell kiválasztani, de itt kér adószámot, ami ugye ev. hiányában nincs. Köszönöm a választ.

2019. febr. 16. 06:41
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Szerintem sokkal egyszerűbb lenne ha a NAV-nak írnál ezzel kapcsolatban,mint hogy itt random mond mindenki mindent.
2019. febr. 16. 13:33
 12/28 anonim ***** válasza:
66%
Ne haragudj, de vállalkozóként biztosan nem könyveltetnék veled.
2019. febr. 16. 14:53
 13/28 anonim ***** válasza:
46%

Én sem érzem cikinek a kérdést.

Attól, hogy valakinek ez nem teljesen egyértelmű, még lehet nagyon jó könyvelő.

Aki könyvel, az tudja, hogy sok olyan dologgal találkozhat, amire csak hosszas, több személlyel történt egyeztetés után találnak megnyugtató választ, és talán még egy könyvvizsgálót is fejtörésre kényszerít.

Ha én például Kft-nek könyvelek ezer éve, nem kell, hogy tudjam, mi van éppen az egyéni vállalkozókkal, vagy az őstermelőkkel :)

Én is kíváncsi vagyok egy normális (alátámasztott) válaszra.

2019. febr. 17. 05:46
 14/28 anonim ***** válasza:
46%

Na, akkor te is add vissza a bizonyítványodat. :(

Alap, hogy a jogviszonyokkal tisztában kell lenni, elég sokat lehet rajta bukni.

2019. febr. 17. 07:38
 15/28 anonim ***** válasza:
0%

Könyvelő és könyvelő között is van különbség. Igaz van aki meg a törzsadat lekérdezést is csak az ügyfél segítségével tudja megoldani vagy a ptgreg"-re a válasza majd lekérem a kolléganőm már csinàlt ilyet".Na az ilyenektől menekülni kell...Én is igy voltam vele hiába, higy egyébként legalább a számviteli rész tiszta volt. Vagyis jól tudta, hogy hova mit kell sztv. alapján könyvelni, de kb ott meg is állt a tudomány.

De az sem szerencsés, hogy egy adott "problémán " -amikor ha tisztába van a lehetőségekkel és van többféle alternativ adott esetben még olcsóbb vagy kifizetődőbb megoldás is ,mint az amit akar, -rugózzon napokig tanácstalanul.

2019. febr. 17. 08:17
 16/28 anonim ***** válasza:
45%

Én meg azt nem értem, hogy ha könyvelő, akkor miért nem jut eszébe, hogy nem a Gyakorin kérdez - hiszen akkor tudnia kell, hogy egy pontatlan válasz sokba kerülhet - hanem a NAV-nál. Jó, persze, erre lehet azt mondani, hogy a NAV nyilván azt fogja mondani, hogy csak vállalkozóként lehet.

Én meg erre azt kérdezem, hogy vajon mi az oka annak, hogy a kérdező nem akar vállalkozó lenni? Hiszen mellékfoglalkozású vállalkozóként sem kellene többet adóznia, mint megbízási szerződéssel (szerintem)

2019. febr. 17. 08:24
 17/28 anonim ***** válasza:
47%

16, tök ugyanez a kérdés fent volt néhány napja a több ezres könyvelők klubjában, ott is finoman próbálták rávezetni, hogy ez nagyfokú tájékozatlanságra utal. Erre megjelent itt. Szerintem véletlenek nincsenek

Ahogy nem gondolom, hogy BNorbi véletlenül használja a hokedlis kifejezést.

2019. febr. 17. 08:27
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

Az egy átvett kifejezés. Amikor kibukott az exkönyvelő sumàksága meg másodállású semmit tevése, rohangáltam a székhelyem és a könyvelő székhelye szerinti Nav meg rendőrség között. Akkor nem tudtam az új üzletet nyitva tartani emiatt. Akkor kérdezte az egyik vendég amikor a zárva tartás okait -beszélgettük, hogy milyen "hokedli könyvelőd" van? Utalva arra, hogy nincs könyvelőiroda csak otthon "a konyhába" végzi a könyvelést másodállásban valaki.

Mára bele sem mernék gondolni, ha egy havi elszámolóhoz ( ginop pályázat) kellene hirtelen valamit módosítani, ahogy szokott lenni akkor mennyi időt várnék rá, ha hitelminősiteshez utolsó 3 havi jövedelem kimutatás majd 1 hétbe , a késői 0-às á.f.a. bevallás bedobalas utani bírság töröltetés fél évbe telt volna neki , ha nem fizetem inkább ki, mondván nincs ideje velem foglalkozni. 😂😂😂

De pl. 2017 önrevizos fizetendő áfa most januárban is még mindig 1 millió körül volt, csütörtökön meg még több év utan is kék tajom van igy fizetős volt a sürgősségi ellátás.

Volt viszont könyvelő irodás is, bt-met kftmet könyvelte. Ő meg pont az ellentéte volt.Elég volt csak a fejlesztési terveket felvázolni egyből mondta a megoldási lehetőségeket. Nem fizető ügyfelek miatt zárt be 18 év után.

Utóbbi 3 évben már az adószàmos magánszemélyből ev, abból k.f.t. 3-ik könyvelőt/ könyvelőirodat fogyasztja szakmai hiányosságok miatt. Most találtam meg egy kompetens irodát, ami még olcsóbb is, mint az előző kettő ahol pont az ilyen " másoktól majd megkérdezem, meg majd utánanézek " halogató válaszok voltak csak szóbeli szerződés majd annak egyoldalú módosítása vagy épp törölt adószámos , végrehajtás alatt álló könyvelő cég . Így viszont a jelenlegi fejlesztések már 1 éve készen lehettek volna és termelnének , ha nem kétszer kellene ugyanazt az időszakokat újra könyvelni kétszer akkora összegekért, megelőlegezve a kártérítési igényeket , meg rohangálni emiatt navhoz, bíróságra, rendőrségre, fmhzni, stb.

Pedig csak mezei szjas ev. vagyok 😊

2019. febr. 17. 09:49
 19/28 anonim ***** válasza:
31%

A hokedlis a könyvelősből indult, név szt megmondom, kitől...

Sajnos már az a csoport is tele van kívülállókkal...

2019. febr. 17. 09:57
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

Nekem az egyik törzsvendég fogalmazott így, ahogy írtam is, de azóta is találónak gondolom.

Nem kötnék már sem szóbeli, sem írásbelit olyannal akinek sokadik tev. köre vagy csak másodállásban könyvel és nincs megfelelő leinformálhatósága, irodája 1-2 rév körrel, ami kimondottan csak könyveléshez köthető ( tanulva a korábbi -esetekből).

Amikor elindultak az eljárások egyébként a közjegyző is , a bírósági jogtanácsos is, meg a nyomozó is megerősítette, hogy egyre több a kókler könyvelő.

Ahogy pl a szakképzési centrum gazdasági vezetője is, amikor szeptembertől lemondtuk a tavalyi évi fejlesztéseket az önreviziók miatt, hogy ő is könyvelő, de idén mi vagyunk az x-ik akiktől ilyet hall, hogy elb..tàk a könyvelését és mégsem nyit meg, vagy visszaadja az üzletet.

2019. febr. 17. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!