Mennyit érdemes előtörleszteni Diákhitel 1-nél ekkora fizetésnél?
172.900 Ft-ot keresek nettóban pályakezdőként és van körülbelül 1.300.000 Ft diákhitel tartozásom. A kötelező törlesztőm 8260 Ft lesz, de nem tudom mennyit kéne előtörleszteni, hogy minél előbb elfogyjon?
Érdemes havonta mondjuk 15-20 ezret befizetni vagy egyszerre törlesszek elő inkább nagyobb összeget?
A kiadásaim nagyjából így néznek ki: 60.000 a lakbérem, 6000 valamennyi a telefon előfizetésem, 9500 a bérletem (ezt sajnos nem fizetik nekem), kell költenem még kajára és egyéb, eseti kiadásaim is lehetnek.
23/l
Erre nagyon egyszerű a válasz. Semennyit nem érdemes előtörleszteni bele, csak a minimumot kell fizetni. Amit befizetnél előtörlesztésbe azt rakd be 4,5%-os kamatozású állampapírba havonta.
A diákhitel kamata 0 vagy 2,2%, tehát többet keresel a fentivel mint az előtörlesztéssel.
Szia, én is igy csinálom, Nem törlesztek bele.
olyan kicsi a kamata, hogy le lekötöd a pénzed is jobban jársz, de én ingatlant veszek inkább. abba fektetem a pénzem.
Ha tényleg nem tudod másra költeni a pénzed, akkor talán törlessz elő.
Melyik városban vagy pályakezdő 172900-al és csak 1 szobát bérelsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!