Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nyertem Unibeten 80ezer...

Nyertem Unibeten 80ezer ft-ot, hogyan érdemes kivennem ha nem szeretnék belőle adózni, vagy ez még nem azaz összeg amit annyira szigorúan vesznek?

Figyelt kérdés
Igazából azért se szeretnék utána adózni mert még így a 80ezerrel is minuszos vagyok tehát összeségében nincs belőle hasznom örülök ha nullszaldóra kijövök.

2018. jún. 23. 19:54
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

1x kiveszed, senkit nem fog érdekelni. a bank gyanús tranzakciókat jelent a nav felé.

például ha hetente mozogna rendszeresn 70-80ezer Ft, miközben előtte nem jött semmi, mert tegyük fel munkanélküli vagy és nincs jövedelmed, az már néhány hét után szemet szúrhatna.

2018. jún. 23. 21:08
 2/6 anonim ***** válasza:
22%
Adózni muszáj. 15%,és nyugodtan alszol.
2018. jún. 24. 08:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer kipettem 150euró körüli összeget, plusz még néhányszor 40-50eurókat. Senkinek nem tűnt föl, senkinnem szólt érte. Bár nekem se volt rajta túl nagy nyereségem, csak féltettem a pénzem..

Ha adózni szeretnél az összeg után, akkor könyvelést kéne vezetned, hogy mennyit tettél a játékba, mennyi lett a nyereséged..stb és ezt igazolnod is kell, számlakivonattal, meg az unibetnek is igazolnia kell, hogy mikor milyen összeggel játszottál és mennyi volt a nyereséged/veszteséged...

NAV bácsi szeretné, ha mindenki füzetne neki, főleg azt szeretné, ha mindenki a teljes fizetését neki adná, de ez nem olyan egyszerű, mert ahhoz hogy a teljes fizetésed lenyúlhassa, be kell bizonyítanod, hogy mennyit keresel..

2018. jún. 24. 11:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az első jol mondja
2018. jún. 24. 12:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Akár többször is kivehetsz ilyen összegeket, senkit nem fog érdekelni. Önmagában még az sem feltétlen gyanús, ha ezen kívül semmi más bevétel nem érkezik a számlára, hiszen egy személynek akár több banknál is lehet számlája; lehet, hogy a fizetését máshova utaltatja.

A bankok nem arra vadásznak, hogy az ügyfelek pár tízezer Ft-os, esetlegesen adózatlan jövedelmeit jelentgessék. Az, hogy rendszeresen mennek a számlára nyereménypénzek, még nem jelenti azt, hogy nincsenek (nem lesznek) leadózva.

2018. jún. 24. 15:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Óriási tévedésben vagytok. Ha nem tippmixen játszotok, akkor minden kivett forint adóköteles, szja+szocho.

Ha pl beraksz 100ezret, buksz egy csomót, majd nyersz egy picit és kiveszel 20 ezret, akkor a 20 ezernek meg kell fizetni az adóját.

Ugyanúgy ha beraksz 50ezret és kiveszel 75öt, akkor sem a különbözetet kell leadózni, hanem a kivét összegét.

Itt nincs nyereség vagy veszteség, a konkrét kivét összege a mérvadó.

2019. ápr. 17. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!