Nyertem Unibeten 80ezer ft-ot, hogyan érdemes kivennem ha nem szeretnék belőle adózni, vagy ez még nem azaz összeg amit annyira szigorúan vesznek?
1x kiveszed, senkit nem fog érdekelni. a bank gyanús tranzakciókat jelent a nav felé.
például ha hetente mozogna rendszeresn 70-80ezer Ft, miközben előtte nem jött semmi, mert tegyük fel munkanélküli vagy és nincs jövedelmed, az már néhány hét után szemet szúrhatna.
Én egyszer kipettem 150euró körüli összeget, plusz még néhányszor 40-50eurókat. Senkinek nem tűnt föl, senkinnem szólt érte. Bár nekem se volt rajta túl nagy nyereségem, csak féltettem a pénzem..
Ha adózni szeretnél az összeg után, akkor könyvelést kéne vezetned, hogy mennyit tettél a játékba, mennyi lett a nyereséged..stb és ezt igazolnod is kell, számlakivonattal, meg az unibetnek is igazolnia kell, hogy mikor milyen összeggel játszottál és mennyi volt a nyereséged/veszteséged...
NAV bácsi szeretné, ha mindenki füzetne neki, főleg azt szeretné, ha mindenki a teljes fizetését neki adná, de ez nem olyan egyszerű, mert ahhoz hogy a teljes fizetésed lenyúlhassa, be kell bizonyítanod, hogy mennyit keresel..
Akár többször is kivehetsz ilyen összegeket, senkit nem fog érdekelni. Önmagában még az sem feltétlen gyanús, ha ezen kívül semmi más bevétel nem érkezik a számlára, hiszen egy személynek akár több banknál is lehet számlája; lehet, hogy a fizetését máshova utaltatja.
A bankok nem arra vadásznak, hogy az ügyfelek pár tízezer Ft-os, esetlegesen adózatlan jövedelmeit jelentgessék. Az, hogy rendszeresen mennek a számlára nyereménypénzek, még nem jelenti azt, hogy nincsenek (nem lesznek) leadózva.
Óriási tévedésben vagytok. Ha nem tippmixen játszotok, akkor minden kivett forint adóköteles, szja+szocho.
Ha pl beraksz 100ezret, buksz egy csomót, majd nyersz egy picit és kiveszel 20 ezret, akkor a 20 ezernek meg kell fizetni az adóját.
Ugyanúgy ha beraksz 50ezret és kiveszel 75öt, akkor sem a különbözetet kell leadózni, hanem a kivét összegét.
Itt nincs nyereség vagy veszteség, a konkrét kivét összege a mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!