"Mikrovállalkozás" alapítására mi a legjobb út?
Másik kérdésednél már pedzegetted - most oda írtam választ.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
Hiába próbálsz meg egérutat keresni: nincs más LEGÁLIS mód - adózni kell és kész.
Ha meg nem jön ki annyi haszon belőle, akkor nem kell belekezdeni.
Pont én is hasonló okok miatt szüneteltetem a vállalkozásom: jelenleg nem tudok olyan tevékenységet csinálni, amiből "kinyögném" az adót.
Áfa, attól függ, honnan szerzed be az üveggolyókat és áfakörbe belépsz-e ?! ( 12 millióig választhatsz áfamentességet, csak nem mindig éri meg ) pl.... és a 20.000 Ft bevételből amiből kifizeted a kata 25.000-ét és eladási árból mennyiért szerzed be, vagy állítod elő az üveggolyókat?
Másodállásban, ilyen tevékenységre ekkora bevételre nem célszerű katazni. Ha visszaforgatod a bevételt szjasként, akkor meg havi 10.000 Ft-ért lekönyvelik neked, hogy eladtál 100 üveggolyót, és hogy a beszerzési ára a 100Db-nak 5.000 Ft volt, tehát 5000 ft pluszban vagy havonta és nem kell járulékot fizetned ha abból az 5.000-ből veszel újabb 100Db-ot, az árat meg nyilván korrigálod annyival felfelé, amíg el nem éred az egyensúlyi állapotot.
Mennyivel másabb azt mondani, hogy nyereséges vagyok a vállalkozással szjasként mint azt, hogy mínusz 10.000-be vagyok a kata-val s megint a fizetésemből kell pumpálni 5000-ket az üveggolyókba havonta ( évente 60.000 Ft-ot vesz ki a zsebemből a vállalkozásom ) , meg még jön a hipa is, lehet éves 50.000...és könyvelőt is lehet csak kéne fizetni, ha valamit nem értek. Tiszta ráfizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!