Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van itt olyan NAV-os, vagy...

Van itt olyan NAV-os, vagy akivel megcsinálta, hogy rokon adott el neki valamit, és megbüntette, mert nem adott blokkot?

Figyelt kérdés
2019. jan. 14. 12:22
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
Nekem a szomszédomat büntette meg a rendőr rokona, a napi kvóta az napi kvóta...
2019. jan. 14. 12:30
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
Nem értem mi ezzel a probléma. Ha kasszás a rokon, akkor ingyen akarsz bevásárolni? Csak a munkáját vegzi
2019. jan. 14. 12:36
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Erre eleve minimális az esély, arra pedig pláne, hogy épp itt olvasgatnak.
2019. jan. 14. 12:48
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Én rokonon eleve nem nyerészkedek, ajándékba adom maximum, ami olyan...
2019. jan. 14. 13:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Milyen ostobaság ez?

Mit adott el?

Ugyanis a saját ingóságom értékesítése (mindegy, hogy kinek) évi 600 ezer forint bevételig adómentes. Ha nem lenne az, akkor is év végén az adóbevallásban kellene feltüntetnem a belőle származó jövedelmet és megfizetni utána az SZJA-t.

Magánszemély nem számlaképes, éppen ezért miért is kellett volna blokkot, vagy számlát adnia?

Konkrétan milyen "értékesítésről" van szó?

2019. jan. 15. 04:50
 6/10 A kérdező kommentje:
bármilyen olyan értékesítésről, amikor a törvény szerint blokkot, vagy számlát kell adni.
2019. jan. 17. 14:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Nincs olyan "dolog", hogy számlaköteles. Tevékenység van, ami számlakötelezettséget von maga után. Ha az illető olyan tevékenységet végez, ami "bejelentésköteles", és ez által számlát, nyugtát is köteles adni az értékesítés után, akkor joggal várja el a vásárló, hogy kapjon.

Miért érdekes, hogy egy NAV-os a saját rokonait büntetgeti-e vagy sem, ha szabályt szegnek?

Olyanról hallottam, hogy rendőr büntette meg a saját apját gyorshajtás miatt. A szabály az szabály! :) Az apja otthon "kifizette" neki.

2019. jan. 18. 04:44
 8/10 A kérdező kommentje:

Miért fontos számodra, hogy engem miért érdekel?

A gyorshajtás annyiban másabb, hogy azzal a mások (és a saját) életét is veszélyeztetik, míg ha nem adnak blokkot, azzal nem.

2019. jan. 20. 12:53
 9/10 anonim ***** válasza:
És azt hogy kell elképzelni, hogy nem bünteti meg? Az adóellenőr egy másik adóellenőrrel együtt bemegy a kisboltba, ahova a főnöke küldte, hogy elvégezze az ellenőrzést, pl. a próbavásárlást. A pénztáros nem üti be a pénztárgépbe. Szerinted mit kellene tennie az ellenőrnek? Megbeszélni a munkatársával, hogy ne büntessék meg, mert rokon és leírni a jegyzőkönyvbe, hogy mindent rendben talált, majd ezt mondani a főnökének?
2019. jan. 20. 13:03
 10/10 A kérdező kommentje:
akár fel is hívhatja a rokonát, h mennek.
2019. jan. 21. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!