Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Börtön ezért járhat? Mire...

Börtön ezért járhat? Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Van egy sportfogadásokkal foglalkozó weboldalam. Átlagosan 1 ember durván 5.000Ft-ot fizetett. A legtöbben 2.500Ft-ot,3.000Ft-ot és 5.000Ft-ot fizettek. Igaz, volt aki többet is. A weboldal 1 éve sincs, hogy működik. Durván 7 hónapja megy, átlagosan havi 70.000Ft-os bevétellel.

Kaptam egy levelet, hogy megpróbáltak feljelenteni, de ezzel a rendőrség nem foglalkozott. Így a levél írója úgy döntött, hogy számlaszám alapján a NAV-nál jelent. Azt írja, hogy börtönt fogok érte kapni, mert csoportosan hajtottuk ezt végre. Ez a csoportos dolog annyiban merül ki, hogy más a weboldal tulaja és másé a számlaszám.

Ez az oldal előtt még régebben bevettek egy másikba. Ott nem én voltam a tulaj, de ugyanarra a számlára kaptam pénzt pár befizetőtől, amelyet most jelentettek. Annak már mindjárt 1 éve, hogy azt teljesen befejeztem. Ott is kb. ugyanannyi pénz lett.

Fontos, hogy maga a levél írója emlékezeteim szerint nem volt befizető, csak másoktól kérte el a számlaszámot.

A 2 weboldalból, durván másfél év alatt maximum 1.500.000Ft jött be arra a számlára, amelyet jelentettek. Ebből kb. 500-600.000Ft jött az új weboldalból 7-8 hónap alatt, ami miatt jelentettek.

Elvileg számlát nem adtam és ezért jelentettek. Igazából nincs is mivel adnom, mert nem volt mögötte cég sem.

Ha valóban megtörtént a bejelentés mire számíthatok én (weboldal tulaj) és a számla tulajdonos? Mindketten büntetlen előéletűek vagyunk.

2019. jan. 12. 09:10
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Egyébként rákerestem és valóban ő is saras. Láttam, hogy hasonló weboldallal rendelkezik (név és lakhely szerint valószínűleg őt találtam meg), és nincs cég feltűntetve stb.
2019. jan. 12. 16:30
 12/26 anonim ***** válasza:
74%
A rendőrök ilyenkor szokták "elhajtani" a feljelentőt, vagy ha normálisabbak akkor felhívják a figyelmet erre, hogy akkor ő sem feltétlen ússza meg. Ilyenkor végül nem veteti fel a jegyzőkönyvet a "jóakaró" :-)
2019. jan. 12. 16:33
 13/26 A kérdező kommentje:
Igen, hasonló dolog történhetett, viszont elvileg a NAV-nál tett valamilyen bejelentést...
2019. jan. 12. 16:48
 14/26 anonim ***** válasza:
57%
Azt tehet, és közérdekűnek minősítik az esetet ugye utalásnak van nyoma, számlaadás nem történt, adószám nem volt. Az eljárást megindítják erre. Majd kapsz értesítést, meg lesz vizsgálat, azt lezárja a határozat,amibe meg megállapítják hogy mit milyen jogcímen kell utólag megfizetni, adóhiányok mértéke, csak ez lehet feltételezett bevétel is, nem feltétlenül csak amiről van bejövő bizonylat. Ha a vizsgálat során kiderülne valami olyan tény, ami meg btk. hatálya alá tartozik, - mondták itt pl a szerencsejáték szervezést, de nem tudom ez abba tartozna-e , akkor a Nav kéri majd a rendőrséget, hogy vizsgálja ki azt a részét az ügynek, arról is lesz egy határozat. Így vissza tud kanyarodni a rendőrséghez is az ügyed, anélkül, hogy elővennék, mert nem ő kezdeményezi az eljárást, hanem a Nav, csak épp máshonnan megközelítve.
2019. jan. 12. 17:04
 15/26 A kérdező kommentje:
Hát az elég igazságtalan lenne, hogy havi pár tízezer forint miatt majd ők kitalálnak egy feltételezett bevételt...
2019. jan. 12. 17:07
 16/26 anonim ***** válasza:
79%

#11 érdekes módon nekem ez volt az első tippem ami eszembe jutott, hogy valószínűleg a piti konkurencia megpróbált áskálódni és felnyomni.

Egy ilyenért nem fogsz börtönbe menni, de amivel érdemes számolnod (már ha lesz egyáltalán bármi az ügyből, mert nem tartom kimondottan valószínűnek), hogy adóhátralékot állapítanak meg, amire még 50% büntetést kell befizetned (+ évi jegybanki alapkamat duplája).

Ha biztosra akarsz menni, szerintem legyen annyi tartalékod, hogy ki tudd fizetni a büntetést. Emellett persze ha hoz már "ennyi" pénzt a dolog (azért havi 70k nem valami sok, de nem is elhanyagolható), érdemes lehet elgondolkodni talán azon is, hogy legálisan csináld.

2019. jan. 12. 17:46
 17/26 anonim ***** válasza:
74%

Alapból a 7 hónapra a járulékokat is meg kell fizetni, ami elmaradt. Mivel nem adtál számlát tudatosan, az eltitkolt bevétel után 200% a bírság mértéke, vagyis összességében 3-szor annyit kell így fizetned egy-egy adónemre, mint kellett volna ha tisztán csinálod:

[link]

[link]

2019. jan. 12. 17:58
 18/26 A kérdező kommentje:
Én szívesen csinálnám tisztán, de félek, hogy akkor semmilyen nyereség sem lenne, mellesleg teljesen más dologba kezdtünk éppen, ami full legális dolog, és abból jó kis pénzek lesznek, így nem éri meg ezzel foglalkozni. Esküszöm, legszívesebben törölném az egész oldalt, csak félek, hogy most ezt ha meg is úszom, akkor meg az fog jönni, hogy a sok felháborodott aktív előfizető nem kap már tippeket és ők feldobnak.
2019. jan. 12. 18:31
 19/26 A kérdező kommentje:
És ezt a 7 hónapot ők honnan fogják tudni? Mert az tény és én jól tudom, hogy kb. június óta kérek ezért pénzt, de a weboldal már március óta létezik...
2019. jan. 12. 18:33
 20/26 anonim ***** válasza:
57%

pl. a gyakorin kiírt kérdéseidből, válaszaidból. :-)

De levelezések, domain regisztráció,facebook csoport nyitása, bankszámla kivonatok, stb.

2019. jan. 12. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!