Börtön ezért járhat? Mire számítsak?
Van egy sportfogadásokkal foglalkozó weboldalam. Átlagosan 1 ember durván 5.000Ft-ot fizetett. A legtöbben 2.500Ft-ot,3.000Ft-ot és 5.000Ft-ot fizettek. Igaz, volt aki többet is. A weboldal 1 éve sincs, hogy működik. Durván 7 hónapja megy, átlagosan havi 70.000Ft-os bevétellel.
Kaptam egy levelet, hogy megpróbáltak feljelenteni, de ezzel a rendőrség nem foglalkozott. Így a levél írója úgy döntött, hogy számlaszám alapján a NAV-nál jelent. Azt írja, hogy börtönt fogok érte kapni, mert csoportosan hajtottuk ezt végre. Ez a csoportos dolog annyiban merül ki, hogy más a weboldal tulaja és másé a számlaszám.
Ez az oldal előtt még régebben bevettek egy másikba. Ott nem én voltam a tulaj, de ugyanarra a számlára kaptam pénzt pár befizetőtől, amelyet most jelentettek. Annak már mindjárt 1 éve, hogy azt teljesen befejeztem. Ott is kb. ugyanannyi pénz lett.
Fontos, hogy maga a levél írója emlékezeteim szerint nem volt befizető, csak másoktól kérte el a számlaszámot.
A 2 weboldalból, durván másfél év alatt maximum 1.500.000Ft jött be arra a számlára, amelyet jelentettek. Ebből kb. 500-600.000Ft jött az új weboldalból 7-8 hónap alatt, ami miatt jelentettek.
Elvileg számlát nem adtam és ezért jelentettek. Igazából nincs is mivel adnom, mert nem volt mögötte cég sem.
Ha valóban megtörtént a bejelentés mire számíthatok én (weboldal tulaj) és a számla tulajdonos? Mindketten büntetlen előéletűek vagyunk.
Tiltott szerencsejáték, adócsalás, nyugta/számlaadási kötelezettség elmulasztása, stb.
Most hirtelen így ennyi jut eszembe, ezeket tutira rád verhetik.
áhh, szóval te is tippmix tippekből akartál meggazdagodni, csak a lehető legamatőrebb módon...:D
a nagyok ezt úgy csinálják, hogy van mögötte egy tanácsadással foglalkozó cég, és szép nagy piros betűkkel odaírják minden tipphez, hogy semmilyen felelősséget nem vállalnak a tippekért, és hogy a szolgáltatás maga a tanácsadás, ami teljesült is azzal, hogy a tippek el lettek küldve...na abba aztán senki nem fog belekötni, és legálisan basszák át az idióta embereket :D
igazából meg is érdemled...sok sikert a NAV-val :D
Ránézésre börtön nem járhat ezért, az adóelkerülésért esetleg rádverhetnek büntetést (be nem fizetett adó egyéb büntetési pótlékokkal, nagyságrendileg 1 milliós lehet), bár azért arra látok nagy esélyt, hogy semmi nem lesz belőle.
Ha lesz folytatása az ügynek kérlek írd meg itt, kíváncsi vagyok rá.
Kaptam egy levelet, hogy megpróbáltak feljelenteni, de ezzel a rendőrség nem foglalkozott.
Akkor feltehetően, nem tudott felmutatni konkrét bizonyítékot, vagy ha jegyzőkönyvezika feljeentést, kiderülhet, hogy ő is "saras". Ettől függetlenül a Nav csak az art. törvény szerinti ügyekben fog vizsgálódni, pl. számlaadás elmulasztás, be nem jelentett tev. kör, fekete foglalkoztatás. stb. kapcsán állapít meg
Adóhiányt és annak lehet dupla akkora összegű bírsága büntetésként. Ha esetleg felfedeznek bűncselekménye utaló jeleket, amikre viszont nekik már lehet bizonyítékuk akkor kezdeményezik társszerveknél az arra vonatkozó vizsgálat lefolytatását. Annak is lehet eredménye, pl. újra a rendőrségen köt ki az ügy és vádemelési javaslattal kerülhet ügyészségre btk. vonatkozásában ( szabadságvesztés, vagy egyéb büntetési tételekkel) , vagy nem kellően megalapozott gyanúval lezárják az ügyet vádemelés és büntetés nélkül.
De ilyen lehet pl a GVH is, ha a szövegkörnyezetből utalást látnak arra, hogy a tippjeid alkalmasak lehettek megtévesztésre. Ott számít a bevétel mértéke és egyéb minősítő körülmények.
Példa erre a korábban büntetett Bankline is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!