Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA adózónál mennyi az esély...

KATA adózónál mennyi az esély a büntetésre, ha még december 28-án elutalt 3 kimaradt havi befizetést, de csak január 2-án könyvelték el a banknál és még ezután fog oda megérkezni a pénz?

Figyelt kérdés

2019. jan. 2. 16:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Nem lehet még ezt az ügyintézés előtt valahogy jelezni, hogy ne tegyenek ki a Kataból?"

Nem. A dec. 31.-i állapotot fogják nézni és kiküldeni a határozatot.

És igen, jól írta valaki, hogy a határozat jogerőre emelkedésénél kell rajta lennie a számládon a pénznek.

De én azért, ismervén a magyar ügyintézést, nem mondanám, hogy még a bizonylat sem kell, meg ne is csináljon semmit a kérdező, mert az a biztos, ha bemegy és reagál (elkószálhat az a pénz, nem írják időben jóvá, stb,)

2019. jan. 2. 16:58
 12/16 anonim ***** válasza:

11, már a héten látni fogja az összeget a fszlán...

Nekem fent van a 28-i utalásom ma.

2019. jan. 2. 17:05
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen, fogja látni, de akkor is a dec.31.-i állapotot nézik.
2019. jan. 2. 17:17
 14/16 anonim ***** válasza:
65%

Kész.

Igen, március 21-én 10 óra 2-kor Rozika ránéz a dec 31-re, ír egy határozatot a törlésről.

Majd 10 óra 7-kor ránéz az aktuális fszlára. látja, hogy januárban fel lett könyvelve a dec végi tartozás, és visszavonja a határozatot.

Ezért nem kell semmit igazolni. Rég megtörténik a könyvelés, mire nekiállnak a törléseknek.

2019. jan. 2. 17:30
 15/16 A kérdező kommentje:

Akkor ezek szerint nem kell izgulnom, el fogják intézni, nekem meg max akkor kell intézkednem, ha elküldenék mégis a határozatot, bár valószínűleg nem fogják ezek szerint.

Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget.

2019. jan. 2. 18:11
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem is kötekedésképpen írtam, csak valóban teljesen irreleváns a banki utalás ideje.Csak az adószamla egyenlege a mérvadó, az alapján állapítják meg elsőnek a kata hatálya alóli kikerülést, utána meg a határozat visszavonását.
2019. jan. 2. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!