Áfamentesből átléptem áfásba katásként. Mi volt ez az adatszolgáltatási kötelezettséges téma idén korábban?
Mi az hogy könyvelő mit mond? Ha nem látnád 23:09-kor tettem fel a kérdést, a végére oda is írtam, hogy elkezdtem pánikolni. Ilyenkor ki hívja fel a könyvelőjét?
Kicsit kutakodtam, úgy látom hogy csak a 100 ezer ft áfát tartalmazó számlát kell a nav felé szolgáltatni. Nos nekem ilyen nem volt, és nem is lesz, ettől függetlenül kell regisztrálnom a rendszerükben, hogy ez megvalósulhasson, ha úgy van?
És nincs ilyen, hogy ha a számlázó olyan, akkor küldi.
Mert 1, minden számlázó olyan, július 1-től csak online adatszolgáltatásra alkalmas program használható.
2, hiába tudja a program, ez nem automatikus, ugyanis regisztráció után a használó dolga az, hogy a programot összekösse a NAV rendszerével.
Szóval grat az újabb semmit nem érő válaszodért...
:-)) A számlázó program belépéskor eleve az összekötési képernyővel indít ( ha olyan ). Nem is az volt a kérdés, hogy kell-e neki összekötni vagy automatikus, hanem hogy az adatszolgáltatást kell neki külön lejelentgetnie, ha számlázóprogramot használ.
Ennyire nincs ügyfél, hogy pénzért ilyen mellébeszélő infokat adnál?! :-))
Nincs havi áfa, pláne hogy elképzelhetetlen számodra, hogy ha már 100.000 Ft feletti számlát állít ki, akkor havi 1 millió felett is lehet a levonható áfa, vagy egyáltalán, hogy nagyobb beruházást tervez éven belül és eleve havira áll be :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!