Ez az adózás téma hogy megy itt kint Angliában?
Figyelt kérdés
Szóval, kijöttem nyári szünetre dolgozni Angliába, otthon egyetemre járok. Agency által dolgozok, PAYTAX-et nem vonnak le, csak National Insurance-re vonnak le hetente x fontot. Na és ugye az National Insurance életbiztosítás..DE mivel én otthon is biztosított vagyok (mert egyetemre járok) akkor áprilisban visszakapom azt a pénzt (vagyis vissza tudom igényelni) amit most levonogatnak? ( mivel csak három hónapra jöttem ki, ezért a 2015-ben keresett fizum nem fogja meghaladni a 10.000 fontot, bár jó lenne :D ) Szóval tudna valaki pontos információt adni ?2015. júl. 22. 13:19
1/1 anonim válasza:
Először is a National Insurance nem életbiztosítás, hanem a jövedelem alapján fizetendő egészségbiztosítás /mint Magyarországon a TB/. Hiába vagy biztosított Magyarországon a nappali tagozat miatt, ettől függetlenül még fizetned kell az itteni munkaviszonyod miatt, hisz munkaviszonyod csak egy van és csak egy helyen fizeted a járulékot. Amire Te gondolsz szerintem, hogy nem lehet egyszerre két EU-s országban egészségbiztosítási járulékot fizetni, de az nem a Te esetedre vonatkozik. Azt nem tudom, hogy helyes összeget vonnak-e le Tőled, ezt a kalkulátort tudod használni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!