Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha az interneten meghirdetném...

Ha az interneten meghirdetném hogy pénzért rajzolok, az után fizetnem kéne mert így keresek pénzt?

Figyelt kérdés

2015. júl. 22. 08:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Ha jól tudom, évi 600 ezer forintig nem kell adóznod utána. Ha többet keresel vele, akkor be kell vallanod, és a többi jövedelmedhez hozzáadva az egész után kell adóznod.
2015. júl. 22. 09:08
 2/12 anonim ***** válasza:
43%
És azt hogy derítik ki, hogy én évi 600 ezer felett kerestem?
2015. júl. 22. 09:11
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
A 600ezres határ erre nem vonatkozik. Nézz utána az "adószámos magánszemély" formulának.
2015. júl. 22. 10:58
 4/12 anonim ***** válasza:
30%
Gondolom egyéni vállalkozói igazolvány minden esetben szükséges akkor (?).
2015. júl. 22. 11:17
 5/12 anonim ***** válasza:
60%
Nem, pontosan erre van a fentebb említett formula. A köznyelvben "hetes" adószámként ismert.
2015. júl. 22. 12:22
 6/12 anonim ***** válasza:
Akkor megint csak az a kérdésem, hogy honnan fogja tudni, én mennyit kerestem az évben, ha csak úgy feladom a hirdetést és fizetnek a vevők?
2015. júl. 22. 17:30
 7/12 anonim ***** válasza:

Természetesen igen, kellene fizetned SZJA-t és EHO-t is.

Nem kell hozzá feltétlenül egyéni vállalkozónak lenned, de egy adószámot a tevékenységre ki kell váltani. Ezt a NAV-nál kell megtenni. Az általuk kiadott adószám birtokában végezheted "büntetlenül" a rajzolást, aztán negyedévente adóelőleg és EHO-előleget fizetni, majd év végén bevallást készíteni, és rendezni a különbözeteket, ha lesz.

Honnan tudják, hogy mennyit keresel vele? Sehonnan. Létezik egy olyan fogalom: vélelmezett. Vélelmezni fogják, hogy mennyi is lehetett az annyi, és arra szabják ki utólag a fizetnivalókat késedelmi pótlékkal, és bírsággal együtt. Egy nagyon alapos feltárást végeznek, megállapításokat tesznek, és ha nem tudod az ellenkezőjét bizonyítani, akkor megsemmisültél, vagy pedig pereskedésbe fogsz velük szemben. Aztán majd kiderül, ki lesz az erősebb...

Ne gondold, hogy elnagyolják a dolgot. Én olvastam utólag adómegállapításról szóló jegyzőkönyvet. Potom 40 oldal volt, havi bontásban évekre visszamenőleg minden, ami azzal összefügghetett, tanúvallomásokkal, egyebekkel megspékelve. Ott sem mindenhol hülyék dolgoznak. Sok közöttük könyvelő, könyvvizsgáló, adótanácsadó, bérszámfejtő, munkaügyes, tb-s volt valamikor évtizedekig, tehát ismerik a "dörgést". :)

2015. júl. 22. 19:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Az igen. Szóval rád erőltetik a dolgot, azaz kierőszakolják belőled, hogy muszáj legyen a kevesebb, ténylegesen megtermelt bevételed kimutatni feléjük. Csak az a probléma, hogy mi alapján "vélelmeznek"? Milyen jogszabály hatalmazza őket fel arra, hogy hasukra csapjanak, hogy te mennyit kerestél? Ennyi erővel akárkit eladósíthatnak, mert miért tudná bizonyítani, hogy nem keresett annyit? Persze működhet úgy is, hogy minden második, vagy harmadik rajzom vallom be nekik, és annyi. De azért ez nem így működik, hogy mert ők "okosak", akkor a hasukra csaphatnak és megvádolnak ilyenekkel, hogy fizess, bizonyíts, vagy mész a híd alá.
2015. júl. 22. 19:45
 9/12 anonim ***** válasza:

"Csak az a probléma, hogy mi alapján "vélelmeznek"?"

- vagyonfeltárás

- tanúvallomások

2015. júl. 23. 16:26
 10/12 anonim ***** válasza:
És miként tervezik feltárni a vagyonomat? Ha nem a számlán van? Vagy nehogy már annyira meglátsszon egy év alatt megkeresett egy millió ft-om, ha házhoz is jönnek... Na meg a másik, hogy milyen tanúkat hallgatnak ki? Akik igénybe vették a szolgáltatásomat? Hogyan érik el őket? :D
2015. júl. 23. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!