A felmondást bejelenthetem 2-3 hónappal előbb is?
1-es
Én is informalisan gondoltam hogy szólok, de ha mondom hogy keressenek vkit a helyemre, akkor abbol nalunk egyertelmuen adodik hogy el fogok menni hamarosan. Így ebben a formaban ezt meg tudom tenni? Lehet belőle barmi baj?
Figy... gondolom felnőtt ember vagy, úgyhogy igazán belegondolhatnál. Természetesen igen, érhet belőle sok kellemetlenség vagy hátrány. Ha jó a viszonyod a főnököddel, akkor persze megmondhatod neki, nyilván ezen is sok múlik.
Valószínűleg viszonylag fiatal vagy, hagy adjak egy tanácsot: semmi ilyesmire nincs szükség. A cég kvara nem fog összeomlani amiatt, hogy te elmész, viszont ha bejelented a dolgot akkor olyan helyzetbe teszed magad amiből neked az égvilágon semmiféle előnyöd nem származik, viszon kellemetlenséged lehet miatta.
Szerintem felesleges előre szólni, mert van egy felmondási idő, ami pont arra van kitalálva,hogy a munkáltatónak legyen ideje másik embert keresni.
Amennyiben nincs a munkaszerződésedben kikötve, hogy mennyi a felmondási időd, úgy a Munka törvénykönyve érvényes rád, azaz 30 nap a felmondási idő.
A felmondás egyoldalú nyilatkozat, függetlenül attól, hogy a másik fél elfogadja-e vagy sem.
A felmondást mindig írásban kell megtenni.
Ha Te 3 hónappal előbb szólsz, hogy majd el akarsz menni, akkor jó eséllylel magad alatt vágod a fát - pl. kimaradsz majd a karácsonyi jutalomból, ha van ilyen, stb. Nincs értelme hamarabb szólni _ max éreztetheted, hogy nem feltétlenül vagy elégedett a dolgokkal.
"Én három hónappal korábban szóltam, megbeszéltük hogy hogy, kinek és mikor adom át a projektjeimet és 3 hónap után közös megegyezéssel elválltunk. 1500 fős multi, jó volt a viszonyom mindenkivel, ez így is maradt."
Az igen, te akartál kilépni, de a kilépő papírjaidon az van, hogy ő már nem kért a munkádból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!