Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevallásnál, a "Kifizetők...

Adóbevallásnál, a "Kifizetők által levont adóelőleg összege" részhez, azt kell írnom, ami a 17M30 igazolásnál ugyanebben a mezőben van vagy amit ténylegesen levontak?

Figyelt kérdés

Vagy fel tudom tüntetni a nyomtatványon belül valahol, hogy pl. 110 000 Forint volt a levont adóelőleg, de valójában 125 000 Forintot vontak le.

Előre is köszönöm a választ!

2018. máj. 18. 12:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell beírni, amui a papíron van. De ezt hogyan, ha összeadod a bérlapokon lévő összeget, nem az jön ki, mint az igazoláson van?
2018. máj. 18. 13:41
 2/5 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Az a jó a 17M30-ban, hogy meg van számozva, és laikusnak tök összevissza számozása van. És az a cool, hogy azok a számok pontosan megegyeznek az adóbevallás ugyanolyan számú sorával, amitől értelmet nyer az összevisszaságnak tűnő számozás.
2018. máj. 18. 16:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A kettőnek egyeznie kellene...

Miért van 110 ezer feltüntetve az igazoláson (17M30), ha valójában 125 ezret vontak?

2018. máj. 19. 04:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Van az a sor, hogy "A levont adóelőleg összege" ott 110 602 Forint van, míg van a másik oldala a 17M30-nak, ahol pedig "Levont egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék összege" 125 343 Ft. Nem saját papír, családtagé. Viszont szerintem mindenhogy azt kell beírnom, amit elsőnek írtam, csak attól lepődtem meg, hogy ha összeadtam az összjövedelmét és a levont adóelőleget, kb. kijött ~57 ezer befizetés viszont ha a másikat nézem, amit utóbb írtam, akkor viszont rendben van. :)

Egyébként nem, sajnos nem egyeznek meg a sorszámok az M30-on és a nyomtatványkitöltő programban. :/

2018. máj. 19. 23:46
 5/5 anonim ***** válasza:
92%

A levont adóelőleg és a levont "járulék" nem ugyanaz!

A bevallás 65. sorába az kerül, amit a 17M30 nyomtatvány 65. sorában feltüntettek.

A levont járulékok akkor jönnek szóba, ha valakinek családi kedvezménye van, és olyan mértékben jogosult rá, amely alapján már nem csak az adóelőlegre vonatkozóan érvényesítheti, hanem a levont járulékokra vonatkozóan is. Valamint akkor, ha egészségügyi hozzájárulási kötelezettsége is van, és az éves "plafont" kell figyelnie hozzá.

2018. máj. 20. 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!