Ugye hogy van olyan, hogy a bank illetve a végrehajtó levonja a bér valamennyi hányadát?
Inkasszó azt hiszem, meg jövedelem letiltás.
Nem vagyok hülye, a szomszédomtól is vonják.
Ma meg kiröhögtek vizsgán, hogy ja van, de ők nem találkoztak vele.
Pénzügy vizsgán, az egyik hallgató tanár.
Tudtam, hogy nem beszélek hülyeségeket. A szomszédommal is ez van.
Ben se volt a tételben, arra kellett példa, elég sok, amikor nem egy kikötött (törvény szerinti) százalékot vonnak, mint az SZJA 15 %.
Mi a vicces ezen? Meg is buktattak, nem is érdekel. De ebben nekem volt igazam.
A letiltásra a tartásdíjat mondtam, az inkasszóhoz meg bírósági végzés kell, akár elvihetik az egészet is.
De azért kiröhögni nen kell
Ilyet nem mondtam nekik.
Igen, bírósági végzés kell, különben a bank nem emelhet le róla.
Igaz az egészet nem, szinte, annyi marad ami a létminimumhoz kell.
Mind a bérletiltáshoz, mind a banki inkasszóhoz végrehajtható okirat szükséges, akár a NAV, akár önálló bírósági, vagy törvényszéki végrehajtó száll rá a fentiekre.
Tehát a banknál nincs az okirat, és a munkáltatónál sem, de a végrehajtók megkeresésére köteles mind a bank, mind a munkáltató a letiltást, illetve az inkasszót teljesíteni. Onnantól kezdve, hogy átvették a letiltást, vagy megérkezett a bankhoz a megkeresés, készfizető kezesként felelnek a benne foglaltak teljesítéséért.
Jövedelemből 1 letiltás esetén a nettó bér 33 %-át vonhatják, több tartozás esetén a letiltás az 50 %-ig terjedhet.
Banki inkasszó esetén a nyugdíjminimumnak (28.500,-
Ft) megfelelő összeget a bank köteles "visszatartani" és kifizetni a folyószámla tulajdonosának, a többit tovább kell utalnia a végrehajtó által megadott számlaszámra.
Köszi, ez így nagyon érthető volt :)
Igazából akkor mégsemmondtam hülyeséget.
Illetve az volt a nevetség tárgya, hogy ő ilyennel nem találkoztak. Sajnos elég gyakori. De kb. a nevemet elfelejtettem, annyira felhúztak. Ha most aztvmondom nekik, hogy Orbán Viktor a jegybank igazgatója, akkor sincs joga kiröhögni és pofákat vágni.
Meg nem is vettük ezeket, a jövedelem elszámolásról volt szó.
Egyáltalán nem mondtál hülyeséget.
Én az ilyenen nem szoktam meglepődni, a suliban a pénzügy tanárnőmet én javítottam ki nem egy esetben, mert ő éppen a főiskoláról pottyant ki, én meg már vagy 6 éve a gyakorlatban csináltam azt, amit éppen tanított volna.
Szerencsére Ő ezt nem vette zokon, hanem megköszönte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!