A végrehajtó elvette az egész fizetésem a bank már nemtudja vissza adni a mentes részem akkor a végtehajtohoz ha bemegyek vissza adja a mentes részt?
Ez a bankfiókban mondták?
A netbankban lehet, hogy nem látszik ilyenkor az elérhető egyenleg. (Nem írtad melyik bankról van szó.)
A fiókban tudod felvenni a mentes részt.
Viszont ha tényleg jogtalanul inkasszálták a mentes részt is, akkor a végrehajtó köteles visszaadni és vissza is fogja.
Hogy a bank ezt kérésedre elintézi-e vagy neked kell beszélni a végrehajtóval, az bankfüggő.
Arra figyelj, hogy az inkasszó 35 napig áll sorban a számlán és 35 naponta egyszer veheti fel a magánszemély a mentes összeget.
A 35 nap alatt viszont lehet két fizetés átutalás is, tehát az egyik havi fizetés jogszerűen teljes egészében inkasszálva lesz.
Már csak azért is, mert az inkasszó a számlapénzen történő végrehajtás. Számlán pedig nem munkabér, nyugdíj, segély, ajándék, stb... hanem egyenleg van. Tehát formailag nem a fizetésed vitte el az inkasszó.
FHB BANK.
máj 10 zárolták a számlám egyszer már felvettem a mentes részt ,de még nem telt le a 35 nap azért ment a fizetésem a végrehajtóhoz gondolom
Ezek szerint június 14-ig marad rajta az inkasszó.
Egyértelműen az történt, hogy mivel egyszer már felvetted a mentes részt a 35 nap alatt, nem vehetsz fel több pénzt, hiába érkezik rá közben újra fizetés.
Az öregségi nyugdíjminimum illetve az öregségi nyugdíjminimum és annak négyszerese közötti összeg fele mentes a végrehajtás alól.
Tehát ezt nem inkasszálhatják.
Ezt vetted fel gondolom a bankfióki pénztárban.
Most nem számolom ki de ez hetvenvalahány ezer forint.
Az efeletti rész inkasszálható.
A júniusiból nem fogsz tudni semmit sem megkapni, amiatt amit fentebb leírtam.
35 nap alatt egyszer veheted fel a mentes összeget. Hiába jön ez idő alatt két fizetés jóváírás is.
és ha megszünik a munkaviszony akkor mit csinál a végrehajtó
mert igy nem tudok dolgozni ?igaz kértem részletfizetést de nem igazán érdekli.azt mondta hogy elküldte a végrehajtást kérőnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!