Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ez csak a szokásos levél a...

Ez csak a szokásos levél a NAV-tól, vagy valami más is van benne?

Figyelt kérdés

Megkaptam a csekkeket erre az évre. Bonyolult, összetett mondatok vannak a levélben hozzá, és nem értem. Kérdőjeleket tettem a homályos részekhez. Valami olyat írnak, hogy egy tértivevényes levelükre nem válaszoltam, és ezért akár a jogosultságomat is elveszíthetem az eü. ellátástól. És hogy valami nyilvántartásukban nem szerepelek, meg havonta adatokat szolgáltatnak valakik rólam valakiknek. És hogy nem igazoltam, hogy jogosult lennék az eü. ellátásra (pedig fizetem évente a súlyos 70ezreket), erre mindenki alapból jogosult nem?

Nagyon zavaros ez az egész. Még jó, hogy átolvastam a levelüket. Máskor az ember csak fogná a csekkeket, megnézi, mennyit kell fizetni havonta és kész, senkit nem érdekel a hosszú szöveg, ahol ráadásul 5 sor egy mondat.

Valaki lenne olyan kedves, átfutná ezeket, és elmondaná, mit kell tennem a havi 7320Ft fizetésén kívül, ha kell? Előre is köszönöM!

[link]

[link]

[link]

2018. febr. 2. 16:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

nem olvastam végig az egészet, csak bele-belenéztem, de nekem az jött le belőle, hogy nem vagy biztosított, viszont igénybe vettél vmi egészségügyi szolgáltatást, és innen tudta meg a NAV, hogy nincs utánad fizetve a TB.

elvileg erről küldtek levelet, amit te nem vettél át.

ha munkahelyen dolgozol, akkor ők nem fizetik utánad a járulékokat. ha meg neked kéne magad után fizetni, akkor te nem tetted ezt meg - vagy pedig nem jó helyre fizetted be vagy nem adtad meg az azonosításhoz szükséges adatokat vagy ilyesmi. és emiatt elrendelték, hogy január 1-től magadnak, magad után kell fizetned a TB-t.

2018. febr. 2. 16:57
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, 1. válaszoló, hogy megnézted.

De valami nem stimmel. Előző évben is magam fizettem minden hónapban (mivel a munkaadóm nem fizeti utánam), az ügyfélkapun is vissza lehet nézni. Nem vettem igénybe eü. ellátást évek óta.

De a lényeg, szóval csak havonta fizetni kell a 7320-at, ahogy eddig, más intézni való nincs semmi?

És miért kell ilyen bonyolultan fogalmazni meg a levelet, hogy még az 1. válaszolónak se teljesen egyértelmű?

2018. febr. 2. 17:17
 3/16 anonim ***** válasza:
34%

A helyedben szépen fognám a befizetett csekkjeimet a levéllel együtt, besétálnék a NAV legközelebbi irodájába és kérném, hogy nézzék meg a rendszerben és tisztázzák. Megéri, hogy utána nyugodtan tudj aludni...

Nemrég ugyanis valaki szüneteltette a vállalkozását, bejelentette a megfelelő formanyomtatványon, valamiért a NAV rendszerében mégsem jelent meg, kijött egy csomó tartozás: bement, igazolta, elrendezték, nem kellett fizetnie.

2018. febr. 2. 17:55
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
NEm elég fizetni, be is kell jelentkezni járulékfizetésre. Ez megvolt?
2018. febr. 2. 18:15
 5/16 anonim ***** válasza:
Éppen csak a lényeget, magát a határozatot, ami az első oldalon van, nem tetted fel.
2018. febr. 2. 19:33
 6/16 A kérdező kommentje:

Itt az első oldal is, ha ezen múlik:

[link]

Valaki írja meg legyen szíves, mit kell tennem, mert megőrülök. Mindig külön csekken fizettem a TB-t, mindegyik adónemet fizetem, mi kell még, miért nem elég ez? Régen próbáltam egyszer telefonon elérni az ügyfélszolgálatukat, attól is majd megőrültem, mert elérhetetlenek, többször nem próbálkozom azzal. És egyhamar biztos nem jutok el oda, mert nem a szomszédban van. Hétköznapi nyelvezeten meg tudná valaki fogalmazni, mit kell tennem?

2018. febr. 2. 20:37
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdeztem: csak fizettél, vagy be is adtad a szükséges nyomtatványt???
2018. febr. 2. 20:39
 8/16 A kérdező kommentje:
És igen, fizetni fogom 2018-ban, amiket az első oldalon előírtak, amit most linkeltem. kell még valami????
2018. febr. 2. 20:39
 9/16 A kérdező kommentje:
De milyen nyomtatványt????? Soha nem volt olyan, nem is hallottam róla...... honnan kellett volna erről tudnom????
2018. febr. 2. 20:40
 10/16 anonim ***** válasza:
69%

Most már semmilyen sem kell, mert ők előírták a fizetési kötelezettségedet.

Az volt a baj, hogy az oep felé a nav a 1011 nyomtatvány adatait adja át, nem pedig azt jelenti, hogy ki fizet.

Te fizettél, a folyószámládon gyűlt a pénz, miközben elő nem írták a fizetést, hiszen nem jelentkeztél be járulékfizetésre, és ezét nem tudtak az oep felé sem jelezni.

2018. febr. 2. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!