Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az apukámnak vállalkozása...

Az apukámnak vállalkozása volt de egy könyvelői hiba miatt adósága keletkezett az adóhatóság felé. A tudta nélkül fizethetek törlesztést én is?

Figyelt kérdés
olyan 400.000 ft-os az adóság és most jelenleg nem tudják kifizetni, de muszály lenne mivel egy új jogszabály szerint a házat is és az autót is legfoglalhatják ami a mi (gyerekek) nevén van. Arra lennék kiváncsi hogy hogy fizethetnék bele sunyiba? Nyilván kiderülne előbb vagy utóbb, de szeretnék nekik segiteni....

2018. jan. 26. 20:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Azért nem tudom, mit tévedhet ekkorát egy katásnál.

Max átlépi az áfa-határt vagy a katás értékhatárt, de ezt a vállalkozónak is tudnia kell, mert összeadni csak tud.

Egyébként simán fizethetsz, akár személyesen a nav-nál, bankkártyával, csak az adószám kell hozzá, utalni is tudsz, nav honlapján fent vannak a számlaszámok. Ott is adószám a közlemény, nem kell jelezni, hogy katás, ez hülyeség, nem tudom, ki írta. Ha rossz számlaszámra utalsz, mert nem tudod, melyik adónemek van tartozása, a nav úgyis átvezeti.

2018. jan. 27. 07:32
 12/18 anonim ***** válasza:
51%

11-es, szeretném megkérdezni, miért kell rögtön lehülyézni a másikat?

Miért nem lehet csak annyit írni, hogy felesleges beleírni? Amúgy lehet, hogy felesleges, de én mindig odaírom, hogy kisadózó - bajom még nem lett belőle, s így talán nekik is könnyebb - de hogy emiatt hülyeségnek titulálni a másik írását... én sem sértegettelek.

2018. jan. 27. 07:57
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

És nem, ne menjen be és fizesse be az apja háta mögött, hanem üljön le a család és beszéljék meg.

Nem támogatok semmilyen olyan megoldást, ami a másik ember háta mögött történik - még akkor sem, ha pozitív.

Szerintem a kölcsönadás jó megoldás lehet, mert tuti, hogy igyekezni fog az apa visszaadni, de legalább a hivatalos dolgok miatt nyugodt lehet.

2018. jan. 27. 08:02
 14/18 anonim ***** válasza:
40%

18 év alatti nem "jogképes", tehát személyesen nem tudja rendezni a szülők adósságát még akkor sem, ha meghatalmazással rendelkezne.

Személyes, készpénzes befizetéshez minden esetben kell az adós meghatalmazása, egyébként nem veszik át az összeget.

500 ezer alatti tartozásnál nem csak a magánszemélyek, hanem az egyéni vállalkozók is részesülnek automatikus részletfizetési lehetőségben úgy, hogy a NAV nem tárja fel a vagyoni helyzetüket. Tehát gazdag és szegény is automatikusan megkapja.

"egy új jogszabály szerint a házat is és az autót is legfoglalhatják ami a mi (gyerekek) nevén van"

Ezt a mondatodat nem tudom mire vélni.

Ha a ház és a kocsi is a gyerekek nevén van, akkor azt nem lehet a szülő tartozása miatt lefoglalni, tehát az ilyen szempontból nincs veszélyben. A házastársi vagyonközösségbe tartozó vagyont lehet a házastárs tartozása miatt lefoglalni még akkor is, ha nincs a nevén, de ez már tavaly is így volt.

Veszélyben akkor van, ha fedezetelvonás miatt került a gyerekek nevére a vagyontárgy, de még akkor sem foglalható egyből, előtte egy bírósági fedezetelvonó pereskedés folyik. Ha a bíróság megítéli, akkor az éppen aktuális tulajdonos köteles tűrni a végrehajtási eljárást a szóban forgó vagyontárgyra.

Tehát nem olyan egyszerű dolgok ezek.

Beszéld rá a szüleidet, hogy nyújtsanak be egy automatikus részelfizetési kérelmet. 12 hónapra adják meg, de akkor azt pontosan, és a határozatban foglaltaknak megfelelően kell teljesíteni. Tehát 1 nap elmaradás sem lehet, és még 1 Ft sem hiányozhat a havi törlesztőrészletből!

2018. jan. 27. 11:24
 15/18 anonim ***** válasza:
Kérjenek részletfizetést a NAV-tól.
2018. jan. 27. 22:39
 16/18 anonim ***** válasza:
Ne védeném a könyvelőt, de a Katánál max áfába csúszhat át. Az meg apukád sara is, hiszen ő számláz, nem a könyvelő.
2018. jan. 28. 02:54
 17/18 anonim ***** válasza:
14, minden további nélkül fizethet a nav-nál bankkártyával 18 év alatt.
2018. jan. 28. 07:33
 18/18 anonim ***** válasza:

17-es! Ezt írtam:

"Személyes, készpénzes befizetéshez minden esetben kell az adós meghatalmazása, egyébként nem veszik át az összeget."

... készpénzes befizetéshez...

Végrehajtónál lehet készpénzben is fizetni, de nem veszi át, csak ha van az adózótól meghatalmazás egy 18. életévét betöltött személynek.

Én erre utaltam...

2018. jan. 29. 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!