Az apukámnak vállalkozása volt de egy könyvelői hiba miatt adósága keletkezett az adóhatóság felé. A tudta nélkül fizethetek törlesztést én is?
Fizethetsz, semmi nem tiltja, de miért nem a könyvelő fizet?
Nyilván van felelősségbiztosítása (nekem akkor is volt, amikor csak kis másod ev-ket könyveltem), szerződés is volt, gondolom.
"Amúgy meg egy sima átutalás a NAV-nak (akár egy csekken) megfelelő ügyiratszámmal,"
Nem így van. Csak egy bizonyos számlaszámra lehet utalni, amit leginkább az apja és a könyvelő tudja.
És nem ügyiratszámmal, hanem névvel, adószámmnal, Ha pl. KATA adózó, akkor annak megjelöléssével, stb.- szóval nem olyan egyszerű.
Kérdező, megértem, hogy segíteni szeretnél, de azt javaslom, ne tedd - lehet, hogy az a pénz még kell majd a továbbtanulásodkor.
Apukád megpróbálhat részletfizetést kérni a NAV-nál és azért az a foglalás sem rögtön megy.
Sajnos van ilyen, hogy a könyvelő mossa kezeit. Könyvelőknél nincs olyan kamara, mint pl. ügyvédeknél, orvosoknál, ahol panaszt lehetne tenni. Elmehetsz bíróságra, és majd 5-10 múlva lesz valamilyen döntés.
Nem tudsz csak úgy befizetni. Segíts nyíltan. Add oda anyukádnak, ha nem akarod, hogy apukád tudja, és majd ő intézi.
Ne lopjál semmit - még ha jószándékból teszed, akkor sem :-)
Meg aztán gondolj bele, ha nem jó számlaszámra fizetnél...
Legtisztességesebb az lenne, ha egy nyugodt pillanatban leülnétek 3-asban és szépen megbeszélnétek a dolgot: Te elmondanád, hogy szívesen odaadnád a pénzt, ne marják egymást emiatt, stb.
És akkor mindenki boldog lenne - mint a mesében :-)
Ha meg ez nem működik, akkor próbálja meg a részletfizetést megkérni.
Óóóó, eszembe jutott még egy ötlet - bár lehet, ez másoknál kiverheti a biztosítékot, de megpróbálhatnád:
ha apukád semmiképpen nem megy bele abba, hogy beszállj a tartozás kifizetésébe, akkor mondd meg neki, hogy szívesen "kölcsön adod" neki, majd visszaadja, amikor tudja :-)
Mégiscsak megnyugtatóbb, ha a gyerekének "tartozik", mintha a NAV-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!