Mi történhet a munkavállalóval, ha véletlenül kiderül a munkaügyi hivatal, adóhatóság stb számára, hogy feketén is kapott pénzt a munkáltatótól? Illetve mire számíthat emiatt a feketén is fizető vállalkozó?
Figyelt kérdés
A munkáltatónak kell bizonyítania, hogy minden törvényes és szabályszerű volt?2017. okt. 8. 17:55
1/6 anonim válasza:
A vállalkozó bünti, plusz szocho, szakképzési.
a munkavállaló meg egy megtippelt összeg járulékait fizetheti be.
2/6 A kérdező kommentje:
Mennyire jellemző, hogy a munkavállaló szívja meg ezt, de nagyon, a gazemberrel meg csak pár forintot fizettetnek be?
2017. okt. 8. 18:14
3/6 anonim válasza:
Mind a ketten megszívják.
Én két esettel találkoztam, ott a KSH szerinti átlagot vették figyelembe, ugye a bejelentés minimálbéres volt...
4/6 anonim válasza:
Semennyire.
Amennyire megbüntetik a munkavállalót az elmaradt járulékok miatt annyira a munkaadót is megbüntetik minimum.
5/6 A kérdező kommentje:
Fantasztikus. Annyi gazember vállalkozó van még mindig... nem értem, hogy tudnak egyesek ennyire nyugodtan aludni.
2017. okt. 8. 19:30
6/6 anonim válasza:
Hogy' tudnak aludni?
Nem hiszik el, hogy velük is megtörténhet egyszer... jön a munkaügyi hatóság, aki értesíti az adóhatóságot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!