Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha késett egy napot a KATA...

Ha késett egy napot a KATA 50. 000 Ft befizetés?

Figyelt kérdés

Lehet belőle gond? Sajnos nagyon sürü volt a hetem és kiment a fejemből, most pótoltam.

Válaszokat előre is köszönöm

2017. dec. 13. 08:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia :-)

Nyugodj meg, nem lesz belőle semmi gond :-) Egy napért még szerintem késedelmi kamatot sem számítanak fel, mert annyira kevés lenne... :-)

Kihajítani sem fognak 1 napért - én is volt, hogy megcsúsztam 2 napot, de semmi gond nem lett belőle, mert látták, hogy egész évben tisztességesen, időben fizettem.

2017. dec. 13. 10:57
 2/7 anonim ***** válasza:
semmi gond nem lesz, én 1-2 hete szoktam késni többször is, még egyszer sem számítottak fel késedelmi kamatot.
2017. dec. 13. 12:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2017. dec. 13. 13:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Úgy kerültem ide, hogy pont 2 hete kések a KATA adóval, de időközben találtam 1-2 forrást:

[link]

[link]

Ebből úgy értelmezem, hogy pl 14 nap esetében így kell számolni a késedelmi pótlékot: 50.000x0,009x2x14/365 ft, már persze csak ha jól sejtem hogy az 50.000 ft KATA adót kell alapul venni a számításnál.

Furcsa módon röhejesen alacsony, 34,5 Ft-os összeg jön ki 14 napra, szóval szerintem 365-el nem kell osztani, úgy pedig: 50.000x0,009x2x14 Ft, azaz 12600 Ft jön ki 2 hétre. Ezt a fent megadott források szerint a következő tárgyév második felében számlázzák ki a késedelmes adózónak, tehát ha késel pl. decemberben, arról jövő júliusig nem is fognak téged értesíteni.

Nekem ez jött le abból, amit a fenti linkeken olvastam, kérlek javítsatok ki ha tévedek! Illetve előző kommentelők, nálatok azóta volt-e valami késedelmi díjfizetési kötelezettség?

2018. dec. 28. 03:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az Ügyfélkapun keresztül a folyószámládon lesz a tartozás, a késedelmi kamat.

ÉV végi zárásnál tuti felszámolják.

Igen, a késedelmi kamat a jagybanki alapkamat, ami szintén kevés.

Nem érdemes halasztani a befizetést, 2 okból sem:

1.- ha év végén eléri a 100 ezer ft -ot a tartozás, akkor kitesznek a KATA-ból és 2 évig nem lehetsz KATA-s.

2.- ha bármilyen okból 0-ás igazolásra van szükséged és akár csak 300 ft késedelmi kamattal tartozol, nem fogod megkapni az igazolást, amíg be nem fizeted - csak bonyolítja a dolgot. Értesíteni meg nem is értesítenek alacsony összegnél. Nekem 3 ezer ft körül volt és nem tudtam róla (könyvelőm meg nem mondta).

2018. dec. 28. 07:25
 6/7 anonim ***** válasza:

5-ös válaszoló: köszi, sokat segítettél! Írtad az Ügyfélkaput és felnéztem, keresgéltem kicsit és megtaláltam az aktuális késedelmi hátralékomat. Napi 2 Ft-al számolnak jelenleg, azaz összvissz 32 Ft tartozásom van. Elképesztő, ezen paráztam ennyit! :D

Így tudod elérni:

ugyfelkapu.magyarorszag.hu-ra belépsz > eBev

Átvisz az ebev.nav.gov.hu-ra, ott felső menüben: Szolgáltatások > Adószámla és Pótlékadatok > Késedelmi Pótlék Prognózis

Itt beállítod az időszakot és kész is van. Nem tudom hogy retrospektíve milyen hosszan lehet visszanézni, de szerintem akár több évvel ezelőtti adatot is tudsz keresni.

Köszi még1x!

2019. jan. 13. 01:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Szívesen :-)

2019. jan. 13. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!