Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » GYED mellett ez hogyan megoldh...

GYED mellett ez hogyan megoldható?

Figyelt kérdés
GYED-en vagyok. Lakásszövetkezet felügyelőbizottságának tagja. Ideiglenesen a felügyelőbizottság elnökét helyettesíteném. Az őt megillető járandóságot is megkapnám, de ezt hogyan tudnánk elszámolni, hogy a "GYED-em ne sérüljön"?
2010. jún. 2. 11:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Gyed mellett nem kaphatsz juttatást és nem is dolgozhatsz. Én Kft. tulajdonosa vagyok, ezzel nincs gond, addig amíg személyesen nem dolgozom a cégben. Csak alkalmazott dolgozhat helyettem. Szóval ezt így sehogyan nem tudod megoldani. gyes mellett már nyugodtan dolgozhatsz.
2010. jún. 2. 11:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos ezzel tisztában vagyok, azért is kérdezem. Ha pl kocsifutásként van elszámolva?
2010. jún. 2. 11:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Gyed mellett semmilyen más jövedelmed nem lehet. Ennél kötik, hogy csak egyhelyről kaphatsz pénzt, ez pedig az OEP. Ha máshonnan bármiféle formában, akár nyugdíj, akár hogy hívod már elveszik. Csak feketén kaphatsz, arról nem tudnak. Más megoldás nincs sajna.
2010. jún. 2. 12:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Most már teljesen össze vagyok zavarodva, keresgetek, nézegetek, de már abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán a bizottsági tagságom ez alapján jogos-e. Én ezért juttatást nem kapok!!! Alapesetben. Viszont 1-2 hónapra kéne az elnököt helyettesíteni. És erre keresek megoldást. Most ha nem nézzük a pénzügyi dolgokat, egyáltalán ez a tisztség minek számít? GYED mellett díjazás nélkül vállalható-e. Azt sem tudom, hogy kitől kérdezzek!
2010. jún. 2. 12:38
 5/5 anonim ***** válasza:
előzek vagyok. gyed mellett igen elláthatsz bármiféle tisztséget abban az esetben ha ténylegesen nem dolgozol és nem is kapsz érte juttatást. Azért mert van egy tisztséged nem bűntetnek meg, ezért nem kell leváltani, csak ne dolgozz benne, és ne vegyél fel érte juttatást.
2010. jún. 3. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!