Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Elmaradt Tb-s tartozásom van...

Elmaradt Tb-s tartozásom van a NAV felé, de semmi kedvem kifizetni, mert januártól munkába állok. Kaphatok valami büntetést, ha nem fizetem ki, annak ellenére, hogy kaptam tőlük levelet?

Figyelt kérdés

2017. nov. 30. 19:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

" plusz rád verhetnek több százezres bírságot is az elmaradt járulékokon felül."

Ez volt a túlzás, szerintem is.

Azért, mert tartozása van, nem büntetnek. Ott a késedelmi kamat megy rá.

Azért büntethetnek, ha a bejelentési kötelezettségednek nem teszel eleget (például TB fizetésére be kell jelentkezni kötelező jelleggel), de még soha senkit nem büntettek meg ezért. Tehát büntethetnek, nem pedig büntetnek is.

A késedelmi kamat/pótlék pedig nem büntetés kategória.

2017. dec. 2. 06:11
 12/13 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, tisztában vagyok vele, hogy a késedelmi kamat nem bírság... Mivel viszont a tartozása úgy keletkezett hogy nem volt semmilyen jogcímen jogosult a tb-re,be kellett volna jelentkeznie járulékfizetésre, ahogy írtad is, emiatt kiszabhatják a mulasztási bírságot ami nem kevés. Más kérdés, hogy a legtöbb esetben ettől eltekintenek, de azt szerettem volna, hogy lássa a kérdező a lehetséges következményeket.
2017. dec. 2. 21:59
 13/13 anonim ***** válasza:
És egyébkent én is azt írtam hogy rádverhetnek, nem azt hogy rádvernek, ha már úgyis beidézted.
2017. dec. 2. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!