Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Garantált bérminimumon vagyok?

Garantált bérminimumon vagyok?

Figyelt kérdés
Lehet elsőre hülyén hangzik, de mivel januártól közel 10 százalékkal emelik a bérminimumon összeget, érdekel a téma. Tavasszal vettek fel, 161'000 Ft alapbérrel. Ez azt jelenti hogy januártól emelnek nekem is. Vagy tévednék?
2017. nov. 24. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen,emelni kell, ha kijött hivatalosan az új bruttó minimálbér és a garantált bérminimum ("szakmunkás minimálbér") és te ez alatt vagy. A kettő nem ugyanaz.
2017. nov. 24. 20:32
 2/8 anonim ***** válasza:
attól, hogy ennyit keresel még nem biztos, hogy a garantált bérminimumot kapod
2017. nov. 24. 20:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Simán lehet, hogy neked csak a minimálbér jár, ennek ellenére többet kapsz. Akkor nem kötelesek januárban emelni.
2017. nov. 24. 22:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ a munkakörödben a szakképesítésednek megfelelő pozíciót töltöd-e be?!

Ha nem, akkor minimálbért vesznek figyelembe, ha igen akkor meg a garantált bérminimumot.

2017. nov. 25. 05:29
 5/8 anonim ***** válasza:
10%

Attól függ a munkakörödben a szakképesítésednek megfelelő pozíciót töltöd-e be?!

Véletlenül se. Ha én cukrász végezettséggel felszolgálok, akkor is gbm. Munkakör dönti el, a munkavállaló képesítése mindegy. Kínaiban eladóként dolgozók közül kb senki sem ilyen végzettségű, vagy tescóban, stb. Nekik is gbm jár.

2017. nov. 25. 07:42
 6/8 anonim ***** válasza:

A vendéglátó eladó az mióta gbm?

Nekem az egyik üzletben a 1339-es üzletvezetőm az, de a konyhai kisegítő , eladó (feor 9235 9236 ) képesítés nélkül is minimálbéres, ahogy a tescos 9224-es arufeltolto is ( ami két éve átmenetileg még én is voltam )

2017. nov. 25. 13:16
 7/8 anonim ***** válasza:
49%

az árufeltöltő nem eladó. MEg a konyhai kisegítő sem. A 9235 nem eladó, hanem gyorséttermi eladó, boltban nem alkalmazhatod vele a dolgozót.

Eladóról beszéltem és felszolgálóról, ne dumálj mellé.

2017. nov. 25. 13:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja jól van na én értettem félre 😀 kínai étteremre gondoltam a kínai alatt. Azért pislogtam itt, meg a felszolgálóról asszociáltam a kínai pultos felszolgálóra. Ettől függetlenül anno engem sem ker üzletvezetőként - a képesítés ellenére- fizettek a Tescoba arufeltoltokent.
2017. nov. 25. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!