Minibálbér, garantált bérminimum hogy is van?
megnéztem a rendeletet, de gyakorlat eltér a leírtakkal.
Egy érettségizett középfokú okj végzettséggel, de más középfokú végzettséget nem igénylő munkakörbe minimálbér vagy garantált bérminimum jár?
Minimálbér.
Csak az számít, hogy az adott munkakör betöltéséhez mire van szükség vagy mit vár el a munkáltató.
(Már ha jól értem, hogy a munkavállalónak van érettségije és OKJ-je, de más munkakörben dolgozik.)
Nem az számít, hogy a munkavállalónak milyen végzettsége van, hanem az, hogy a munkakör milyen végzettséget igényel.
Egy szakács, cukrász nyilván nem lehet minimálbéres, csak garantált bérminimumos.
Milyen munkakörben vagy? ha leírod, akkor pontosabbat lehet mondani.
Pénzügyi számviteli ügyintéző képesítés, ez okj középfokú és érettségi ezen felül értékesítési munkáról van szó.
igy teljessen érthető amit feljebb írtak, viszont bruttó!!! 100.000 is említettek 8 órában az végképp nem értem.
Hát az elég gyenge, tekintve hogy kereskedelemben több mint a dupláját meg lehet keresni.
Nincs mellé esetleg jutalék?
Ha valaki munkaviszonyt létesít, kell, hogy kapjon munkaköri leírást. Az tartalmazza, hogy az adott munkakörhöz milyen minimális végzettségre van szükség.
Ha legalább középfokúra, akkor a munkáltató köteles legalább a garantált bérminimumot fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!