Hogy ha én kiadok egy házat albérletbe, és ugye nekem abból bevételem származik, akkor milyen kötelezettségeim vannak adózással kapocslatban?! Gondolok itt százalékra stb.
"Adott esetben a nem fizető bérlőnél gyorsabb végrehajtást tesz lehetővé"
Egész pontosan azonnal végrehajtható. Pár hét alatt ki lehet rakni a bérlőt, nem kell bírósági eljárás. Fordított esetben csak az első tárgyalásig hónapok tellhetnek el és addig a bérlő marad birtokon belül.
Én ezt azért kétlem.
A közokirat "csak" annyit jelent, hogy biztosan a két szerződő fél kötötte (személyazonosságukat hitelt érdemlő módon igazolták) és tuti abban egyeztek meg, amit beleírtak a megállapodásba (jegyző előtt foglalták írásba). Tehát ez ellen nincs kifogás.
A közjegyzőnél a bérlő kötelezettséget vállal a kiköltözésre, ha a szerződés megszűnik.
Ettől lesz "azonnal végrehajtható", ha...
De minden más vitatható, beleértve a "fizettem", de "nem fizettél" kérdést is. Innentől kezdve pedig a végrehajtást máris pereskedés előzi meg.
Ja, hogy itt ez lett volna a lényeg... AHA
" Szeretnék mindne hivatalosan intézni inkább nehogy megüssem a bokám"
No, akkor most mit is szeretnél ténylegesen? :)
Ettől még hivatalos lesz a dolog. :)
De a válaszokat elolvasva természetesen erre is ráforgott az agyam. :)
Így is lehetséges , a hivatalos összeget bizonylatolod , a fekete részét pedig zsebreteszed.
Érdemes figyelni , hogy ne lépd át az évi 1 milliós határt , mert akkor már EHO-t is fizetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!