Érdemes magánnyugdíjba belevágni?
Figyelt kérdés
Elvileg persze hogy igen, hiszen az államiban én sem bízok - de biztos, hogy a magánnyugdíj is fizet majd nekem? Azt nem nyúlhatja le az állam?2017. nov. 5. 10:19
1/3 anonim válasza:
Semmi nem biztos ebben az életben. Én egy nem államiba fizetek be havi 10 ezret egyelőre, de még nem vagy 30. Ami jó, hogy ugye van egy kis adóvisszatérítés, ami vissza van forgatva a meglévő tőkébe, így lehet majd lassacskán gyűjtögetni. Sok jóra nem számítok sajnos, ha persze megérem a nyugdíjat...
2/3 anonim válasza:
Küföldi és hazai állami nyugdíj ( svájci alap nyugdíj, mellette hazai vállalkozás nyugdíj járulék) után, ingatlanok bérbeadása hosszú távon, stabil vállalkozásbeli tagság, és csak jövőre gondolkodok azon, hogy havi 15-20-al egy nyugdíj célú megtakarítás.
Önmagában szerintem az a pár millió semmire nem elég ami ezekkel elérhető lejáratkor, az esetleges állami mellé, vagy helyett.
3/3 Koplárovics Béci válasza:
A(z önkéntes) magánnyugdíjpénztár egy saját befektetés, ahol a te megkeresett, leadózott pénzedet fekteted be. Ez kb olyan, mint a bankbetét, annyi különbséggel, hogy ennek van egy célja, és nem akármikor, nem akárhogy veheted ki a pénzed, ez egy hosszútávú, konkrét célú befektetés. Kb egyszerre fogja lenyúlni az állam a bankbetéteddel, de addigra a párnacihában tarott pénzed sem fog már semmit sem érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!