Diákmunka után is kell adóbevallást csinálni?
Tavaly vállaltam diákmunkát és az ügyfélkapuban látom, hogy a NAV üzengetett az adóbevallással kapcsolatban.
Vagy megcsinàlta nekem az önkormányzat?
Ha az Ügyfélkapuban látod, akkor miért nem olvasod el?
Egyébként idéntől kezdve mindenkinek készített a NAV bevallás tervezetet, ha van Ügyfélkapud, akkor már március 15-én ezt megtekinthetted. Ha nem módosítottad a határidőig, akkor az az elfogadott adóbevallásod. Erről kaptál most valószínűleg értesítést.
Egyébként mindenkinek kell valamilyen formában adóbevallást csinálnia, akinek volt adóköteles jövedelme. Nem tudom, hogy jön ide az önkormányzat, miért csinálták volna meg?
Mert ott dolgoztam és gondoltam a munkáltató megcsinál mindent.
Egyszer voltam bent aláírni, meg felcenni a pénzt.
Hivatalos helyen mindenről kapsz papírt, tehát még arról is, ha a munkáltatód elkészíti helyetted a bevallásod.
Ha elkészíti, arról is kapsz egy papírt, konkrétan az elkészített bevallás egy példányát.
Elméletileg minden magánszemélynek elkészítette a NAV a bevallását, amelyről a tervezetet elküldte az ügyfélkapura. Ha valaki lakcímre kérte - előzetesen - akkor annak a lakcímére (is). Ha a munkáltatót kérte, és az elvállalta, akkor a munkáltató készítette el, és erről a NAV tud (adatszolgáltatásból), és annak már nem készítette el.
Ha valaki menet közben saját készítésű bevallást adott be, akkor az felülírta az adóhatóság által készített bevallást. Ennyi.
Jó lenne, ha kiderítenéd, hogy akkor a Te bevallásodat ki, mikor, és hogyan készítette el. Én az adóhivatalnál kezdeném. Pontosabban az ügyfélkapun tájékozódnék első körben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!