Mire számíthatok ha késve csinálok adóbevallást?
Szia!
Tapasztalatom szerint semmire. De: elvileg mulasztási bírsággal sújthatnak, ami magánszemély esetén 0-200.000.-Ft-os történet. Nem fognak. Vagy ha igen, akkor max. 20.000.-, de nem fognak, nyugi.
Vidd be minél előbb.
Ha kell segítség az összeállításában, akkor írj.
Ha még "kezdő" vagy, akkor nem fognak megbüntetni. De csak egyszer! Tehát ne csinálj ebből rendszert... :)
Gondolom, az értesítés nem ajánlottan érkezett, tehát nem tudni, hogy a 8 napos határidőt honnan számítsák. SOS-ben készítsd el, küld be, aztán ne parázz, nem lesz gond!
én is így jártam tavaly, bementem a navhoz a levéllel amit kaptam, elmondtam a helyzetet, ott írtak egy ilyen levelet a központba vagy nemtom hova hogy ez van velem, mondták hogy kérjek M30 adatapot a tárgyévre vonatkozóan a munkáltatótól (ez a diákszövetség), kaptam, bementem megint vele, elküldtek egy ügyintézőhöz, az meg kb 5 perc alatt megnézte/megcsinálta a dolgot, adott egy papírt ami igazolta hogy bevallottam, aztán később küldtek egy levelet lényegében arról hogy nem érdekli őket hogy miért nem csináltam, és hogy számíthatok 200000 ft-ig terjedő bírságra. ez szeptemberben volt, azóta se kaptam bírságot, és idén is minden rendben volt a bevallásommal.
jövőre (ha dolgozol idén) amint megkapod a nagy szürke borítékot, menj be a nav-hoz és mondd hogy szeretnéd ha ők készítenék el a bevallásodat és azután semmi dolgod nem lesz vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!