Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Diákmunkáztam ősszel, anya...

Diákmunkáztam ősszel, anya most szólt, hogy adóbevallást kéne készítenem, ám a január 30-ig megküldött jövedelmi igazolást meg se kaptam?

Figyelt kérdés
Ilyenkor mi a teendő? A jan 30-ig ledolgozott órákért felelek, nem? De nem kaptam ilyet, pedig elvileg már rég ki kellett volna küldjék..

2017. máj. 16. 20:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Miért nem olvasol vissza a kérdések között? Sztem csak ezen az oldalon van 3 olyan kérdés, ahol többen leírják, hogy a NAV már megcsinálta az adóbevallásokat. Az igazolásokat pedig január 31ig kellett kiküldeni, de a 2016-os jövedelmekről szól. Kérd meg anyukádat, hogy mondja el, hol tudod megnézni a NAV által elkészített adóbevallásodat, és minden rendben lesz (vagy olvass itt vissza).
2017. máj. 16. 20:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha ősszel dolgoztál, akkor lehetséges, hogy nem kapsz január 31-től igazolást róla, mivel a munkád megszűnésével a foglalkoztató köteles ADATLAP fejlécű nyomtatványon igazolni a jövedelmed, és az abból levont adóelőleget. Ez egyenértékű a következő év január 31-ig kiállítandó igazolásokkal.

Egy ilyen nyomtatványt keress a papírjaid között.

Egyébként magánszemélynek (aki nem végez bejelentett gazdasági tevékenységet) elkészítette a NAV a bevallását. Ha van ügyfélkapud, akkor azon keresztül meg tudod nézni, ha nincs, akkor lehetett kérni, hogy postázzák a címedre.

Tehát elméletileg elkészült, csak Te nem tudsz róla...

2017. máj. 17. 04:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!