Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha nyitok ma egy egyéni...

Ha nyitok ma egy egyéni vállalkozást, kell adóbevallást tennem 12-éig? Ha igen milyent, hol nézhetek ennek utána? (nem katás lenne és áfakör mentes lenne)

Figyelt kérdés
2017. okt. 31. 08:52
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
A többit pedig szintén elvégzem. Téves az az elképzelés, hogy ha valaki a gyakorikérdések.hu weblapon feltesz egy kérdést, akkor semmi mással nem foglalkozik.
2017. nov. 1. 14:52
 32/47 anonim ***** válasza:
Totál téves jogszabály értelmezés, és ez csak az ipa!! :))
2017. nov. 1. 16:28
 33/47 A kérdező kommentje:

Azt se tudod milyen tevékenységről van szó, de téves jogszabály értelmezésről írsz.

Komolytalan vagy.

2017. nov. 1. 16:32
 34/47 anonim ***** válasza:
Nincs olyan tev, amihez nem kell bejelentkezned hipa alá.
2017. nov. 1. 21:05
 35/47 A kérdező kommentje:
A bejelentkezés és a fizetési kötelezettség két külön dolog kedves szakértő.
2017. nov. 1. 21:08
 36/47 anonim ***** válasza:

A fizetési kötelezettség sem tevékenységfüggő.

Bejelentkezéskor el kell döntened, hogy milyen módon akarod teljesíteni a fizetési kötelezettséged. Ehhez tudnod kell, hogy melyik mivel jár, stb. Ha kata szt teljesíted, és kedvezményt akarsz igénybe venni, más a határidő a bevallásra, stb.

Még ha mentes vagy (pl védőnő), akkor is, és majd a bevallást úgy töltöd ki évente, hogy nulla lesz.

2017. nov. 1. 21:57
 37/47 anonim ***** válasza:

Erről beszéltem én is, amikor azt mondtam, hogy téves jogszabály értelmezés van a kérdezőnél. Az egy dolog, hogy bizonyos tevékenységek végzése esetén a helyi önkormányzat döntése alapján nem kell adót fizetni, de attól még a bejelentkezést meg kell tenni.

De hát akinél nagyobb a mellény, mint amit viselni tud, az az ő baja!

2017. nov. 2. 10:39
 38/47 A kérdező kommentje:

Ne híd hogy nem tudom miről van szó.

Pl. itt az egyik nyugdíjas könyvelő azért próbál infót eltitkolni, hogy minél tájékozatlanabbul menjen az ember a könyvelőhöz, hogy minél jobban le tudja az húzni.

Ez csak kollegialitás, annak egy kevésbé tisztességes formája.

Mivel nyugdíjas, a 70-es években gondolkozik, amikor ez még működött.

De nincs tisztában azzal, mi is az az internet.

(Ezt is kifejtette)

Attól, hogy eltitkoljátok az infót, még mástól meg fogom kapni s nem lesz könnyű lehúznotok az ügyfeleket.

Persze azért még próbálkozhattok, érthető is hisz egyre nehezebben megy, s balek mindig lesz. Le is írta az egyik az egyik kérdésben, hány ügyfelet, s hogyan húzott le azok közül akik nem vették komolyan a tájékozódást.

2017. nov. 2. 11:26
 39/47 anonim ***** válasza:

Tenagyonhülye...

ilyen infót pórbálunk eltitkolni???

NEm egyszer figyelmeztettünk, hogy figyelj, rosszul tudod, bukta lesz. Válasz: de te okos vagy, mi meg hülyék, infónk sincs, ne mondjuk, hogy nincs igazad...

2017. nov. 2. 12:11
 40/47 A kérdező kommentje:
Te talán láttál választ a kérdésre? Mert én nem láttam, végig csak mellébeszélsz.
2017. nov. 2. 13:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!