Ha nyitok ma egy egyéni vállalkozást, kell adóbevallást tennem 12-éig? Ha igen milyent, hol nézhetek ennek utána? (nem katás lenne és áfakör mentes lenne)
Olyan könyvelőt keress, aki rá szánja az időt és elmagyarázza a dolgokat jogszabaly mormolások helyett. Emellett léteznek mentor szervezetek, vállalkozásfejlesztési alapítványok stb. ha az adózásban van kérdésed.
A jó könyvelő megoldást nyújt a tevékenységedre , nem pedig felül bírál és okoskodik. De ez a konzultáció során vagy már előtte kiderül ( ahogy láthatod is szóba se áll , el sem vállal stb.) vagy épp szakmai dolgokba akar okosabb lenni nálad a területeden, miközbe Te sem szólsz bele, hogy milyen számviteli problémát vélsz felfedezni.
Az olcsó szerződés nélkülieket jobb kerülni, mert volt már olyanom, aki "nem hitte, hogy ilyen jól fog menni az üzlet" alapon 3 hónap után duplázni akarta a díjat szerződés nélkül, igaz az irodai munkatársa helyett én kértem pl. a ptgreget mert nem tudta hogy kell, vagy épp ugyfelkapun keresztül keresni adatokat. Meg adoszamosbol ev-vé alakulni.
Duplájáért más is lekönyvel szerződéssel, csak az meg sorozatosan elmulasztja az áfa bevallást leadni határidőre és igazából azt se tudja mivel foglalkozunk, de két év alatt kétszer sem sikerült Nav jövedelem igazolást sem kérnem pályázathoz, hitelhez, mert havi szinten jön a hibás 1758-as.
Szóval tényleg jól válaszd meg, van belőlük elég válogatni.
Igen ép ilyenektől tartok. Egy jó könyvelőnek működő vállalkozásból fizetnék bőven mert sokszorosan megtérül, de olyanoknak amilyenekről írtál...
A másik kérdésem, olvastam, hogy a kamara ad ingyenes adótanácsot kezdő vállalkozóknak, akiknek még nincs nagyon pénze. Ez igaz vagy csak kamu? Mert eddig mindenhol azt allották, hogy azt az 5000 Ft-ot a semmiért fizetjük. De ha ez igaz akkor lenne mégis haszna.
mit szeretnél, az ügyfeleim elérhetőségét?
Én itt nagyon sokat segítek, ingyen, de a te fajtád a legrosszabb.
NApok óta itt kérdezgetsz.. megérdemled a sorsod.
"szóba se áll , el sem vállal "
Úgy érted, hogy ez a "ha érdeklődsz szóba se állok veled, nem vállalom el" azért van, mert olyanokat keres akik nem érdeklődnek a részletekről, így őket le lehet húzni?
Nem. Hanem azt, hogy nem szeretik a túl bonyolult ügyfeleket.
Könnyebb havi fixért 0-asokat bekuldozgetni, mint a komolyabb vállalkozásfejlesztésben részt venni ( akár némi plusz munkával adót optimalizálni ) az ilyen típusú könyvelőknek. Tehát nem ugyfelcentrikusak.
Ja értem, keresik azt akinél nulla vagy szinte nulla munkáért lehet pénzt keresni.
Ez olyasmi mint a márkanév amikor ugyanaz termék kétszer annyiba kerül ha van rajta egy logo mintha nincs?
Tehát ha az ő könyvelői pecsétje rajta van egy megbízáson akkor a felületes ügyfél hamis biztonságérzetet vásárolt?
Vagy akár valósat is ha eszi nem eszi alapon kiválasztotta a biztonságos ügyleteket végző vállalkozót?
Akkor valami sablonnak tekinthető az egész s a beleillő ügyfeleket vállalja el?
Ez olyasmi mint amikor egy cég a legjobb ajánlat megmutatását ígéri s kiderül, az ő adatállományukban bennlevő legjobb ajánlatról van szó s nem a piacon levő legjobb ajánlatról?
Szóval ezek ilyen kamus dolgok?
"mit szeretnél, az ügyfeleim elérhetőségét? "
Ez a mondat viszont inkább azt jelenti, hogy fogalma sincs, mi az a könyvelés vagy adótanácsadás, ha ilyenekre gondol azzal kapcsolatban.
Tudod kedves kérdező, én is közel 20 évig könyveltem az ügyfeleimnek úgy hogy soha, senkit sem büntettek azért, mert valamit nem jól csináltunk.
És abba a havi 3-5-10 ezer Ft könyvelési díjban, nem csak a könyvelés, meg a magyarázat és a visszakérdezés, meg ismét csak a szájbarágás... volt benne, hanem a havonkénti, + egyéb időkben elküldendő összes bevallás elkészítése, netes elküldés, felelősség, stb. stb.
Sohasem kellett hirdetnem, mert a könyvelőnek a legjobb reklám az elégedett ügyfél. Ne a net-en és hirdetésekben keresd a jó könyvelőt, hanem az ismerősöket kérdezd!!!
És mondd meg nekem: itt kapsz választ ilyet is + olyat is. Olvastam én már olyat, nem tudom miért, de nekem a könyvelőm így csinálta... mennyivel megbízhatóbbak az itt kapott válaszok, mint azé a könyvelőé, aki a felelősséget is vállalja? !!!
Gondold át alaposan, a könyvelés is egy szakma, amit hosszú évek alatt lehet csak megtanulni.
Szép az önbizalom, de kb. olyan, mint amikor elkezdenéd magadon a vakbélműtétet, majd ha megakadsz valahol, itt rákérdezel, hogyan tovább. De betyár gyorsan el lehet vérezni!
Huhuhu, és még azt is hiszi, hogy valaki az itt adott válaszokra építi rá a vállalkozását ellenőrzés nélkül.
Nagy itt a baj, nagy itt a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!