Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Meg lehet kerülni a nyugdíjjár...

Meg lehet kerülni a nyugdíjjárulék befizetését?

Figyelt kérdés
Most kerültem ki friss diplomásként a munkaerőpiacra. Havi 45 ezer ft-ot levonnak a fizetésemből nyugdíjjárulék címen. Én nem bízom a magyar államban, hogy nekem 45 év múlva nyugdíjat fog adni, nem is leszek remélem rászorulva. Jobb helyre is menne nálam az a pénz.
2017. okt. 9. 14:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ritka az ilyen beteg trollkodó állat, mint te. Amúgy meg írtam: menj dolgozz, ne fizess semmit, aztán meg ne sápítozz, ha nem lesz nyugdíjad.
2017. okt. 9. 15:23
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Az öngondoskodás nem jó, mert abból nem jön ki a kényszergyógykezelésed.
2017. okt. 9. 15:50
 13/17 anonim ***** válasza:

"aztán találnának máshol TERMELŐ, ÉRTÉKTEREMTŐ munkát."

Kérdező, akkor a Te logikád mentén akkor a takarító, a mosogató is egy nagy rakás senki, mert nem teremtenek értéket és nem termelnek.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy VOLT magánnyugdíjpénztár, de azt meg "államosították". Pl. nekem is volt benne nem kevés pénzem.

[link]

És nem, nem szavaztam erre a kormányra - de akkor is elvették.

2017. okt. 9. 16:13
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Van egy rossz hírem: minél többet fogsz keresni, annál több nyugdíjjárulékot fog a munkáltatód levonni.

A megoldás: legyél vállalkozó, és jelentsd be magad minimálbérre.

2017. okt. 9. 19:21
 15/17 Estádio de Felchút ***** válasza:
Nofene, a kispubi rájött, hogy a felosztó-kirovó rendszer egy kib.aszott állami piramisjáték. Már csak ezért megérte egyetemre járni.
2017. okt. 9. 19:46
 16/17 anonim ***** válasza:
51%

"de akkor is elvették"

Anyádtól nem vették el a fele nyugdíját amikor az adód felét a magánnyugdíjpénztárba raktad. Így érthető hogy vissza lett csinálva. Az adón felül meg pakolhatod önkéntes pénztárba azóta is.

2017. okt. 10. 01:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Vélhetően nem látsz előre...

Most nagy a mellény, mert van állásod. De mi lesz akkor, ha véletlenül lerokkansz, vagy beteg hozzátartozód leszel kénytelen ápolni?

Kíváncsi lennék, hogy milyen öngondoskodásban tudnál akkor gondolkodni, havi 28.500,- Ft ellátás folyósítása mellett. :)

Persze ne legyen így!

Én 27 évet ledolgoztam, akkor lettem állástalan. El sem tudom mondani, hogy mennyi pénzt kaszált rajtam az állam 27 év alatt. Amire jogosított: 1 hónapig az átlagfizetésem 60 %-át kaptam bruttóban, majd 2 hónapig a minimálbért kaptam bruttóban, mint álláskeresési járadék. Utána 4 hónapig ettem a levegőt, mire újra lett munkám. Szerinted? Mit szeretnél? Mekkorát pattogjak? És melyik stadionban?

"Meg lehet kerülni a nyugdíjjárulék befizetését?"

Hogy' a kérdésedre is válaszoljak: Hivatalosan még nem, és remélem, hogy olyan amerikai jellegű biztosítás nem is lesz ebben az országban soha.

2017. okt. 10. 05:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!