Elrontották a bérezésem, utólag akarják levonni, szabályos ez?
Sziasztok!
2016 júliusában diákmunkásként dolgoztam egy hónap erejéig. A fizetésemet augusztus elején vehettem át, ahol kézbe kaptam fizetségemet. Meglepődve vettem észre hogy arányaiban többet kaptam mint egy évvel ezelőtt ugyanakkor. (ott dolgoztam akkor is) Mondták hogy csak az SZJA-t vonták le. Mondom oké, nem értettem miért, távoztam. Körülbelül egy hónappal később (szeptember elsején) kaptam egy tértivevényes levelet,hogy csak az SZJA lett levonva ,ezért legyek szíves befáradni és a maradék összeget (nyugdíjjárulék,munkaerő-piaci járulék,valamint az egészségbiztosítási járulok) fizessem be. Nem szeretnék pontos összeget mondani, de 5 számjegyű mennyiségről beszélünk, ami egy diáknak nem kevés,tekintve hogy már elköltöttem a fizetésemet. (konkrét dolgokra spóroltam,amit meg is vettem amint kifizettek nem csak elszórtam)
A kérdésem az lenne hogy ez így mennyire szabályos? Utólag csak így kötelezhetnek befizetésre? Milyen következmények lehetnek ha esetleg a sarkamra állok? (nem szeretnék balhét,de ezt igazságtalannak tartom)
Köszönöm szépen a segítséget!
Teljesen jogosan kérik vissza a pénzt.
Nincs miért a sarkadra állnod, jogtalan kifizetés történt.
Nézz utána, hogy ez mit jelent: túlfizetett munkabér visszakövetelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!