8 órába vagyok bejelentve de csak 6 órát dolgozok, ezért fel lehet jelenteni a munkaadót?
Vendéglátás, eddig 10 órákat dolgoztam, de most már kevesebb ideig vagyunk nyitva, forgalom nem igényel egyszerre annyi embert bent, heti 4-5 nap dolgozok, 6 vagy 7 órát.
Barátom szerint fel kellene őket ezért jelenteni.
Azt nem írtam, hogy órabérben vagyok...és azért napi szinten a korábbi fizumhoz képest 1-2 ezer forint kiesés egy hónapra rosszul érint.
És nem ebben állapodtunk meg, hogy részmunkaidős leszek
Abból hogy be vagyok 8 órába jelentve de nem dolgozok még annyit se a számlák nem lesznek kifizetve :(
És ha feljelented, akkor több lesz a vendég? Nagyobb lesz
a forgalom?
Oké, hogy kevés a pénz, de érted... ettől neked nem lesz jobb.
Egyébként megsúgom, munkáltató megteheti, hogy csökkenti
a munkaidőt, jobb, mintha elküldene, mivel kevesebb a
vendég...
A munkaadód nem örömből és nem szívatásból csökkentette a munkaidőt, ezt te is tudod. És szabadon megteheti, amíg ennek megfelelő fizetést ad. Te meg szabadon munkahelyet válthatsz, ha bármi miatt kevesled a fizetésed :).
Barátod kissé agresszív, ráadásul oktalanul.
Jönnek még jobb idők, ha szeretsz ott dolgozni, akkor tegyél meg mindent, hogy fellendüljön a forgalom. Ha utálod a helyet, lépj le mielőbb. A munkaadóddal mindenhol legyél lojális, akkor ő is az lesz veled, vagy ha mégsem, akkor utálni fogod és lépj le tőle mielőbb.
6 órára van bejelentve, 8 órát dolgozik
az a baj
8 órára van bejelentve, 6 órát dologzik
az a baj
- Belga
Eszemben sincs feljelenteni a munkaadóm :)
Csak szimplán érdekelt, hogy jogos-e barátom felvetése.
Egyrészt semmi kedvem a jogi hercehurcához, a másik meg amit írtak többen is, akkor nyilván még a 6 órahossza munka se lenne, mert kirúgnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!