Tehetek részletes, de anonim bejelentést egy tarsasaggal szemben? Bovebben lent
Nem tudom, hogy milyen jellegű a cég mulasztása, de minden munkaügyi jellegű problémával kapcsolatban a kormányhivatalokban található Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőség az illetékes hatóság. Ott kell bejelentést tenni. Ezt csak személyesen - személyedet igazolva - tudod meglépni, és kérni, hogy kezeljék a kilétedet zártan. Ilyenkor nem tudja meg a cég, hogy ki tett bejelentést a hatóságnál. Az ellenőrök felforgatják a céget, és ha egyéb - más szervet érintő, mint pld. NAV, vagy környezetvédelmi hatóság, stb. - mulasztást is találnak, akkor bevonják az egyéb szerveket is az ellenőrzésbe.
Én már tettem bejelentést a munkáltatóm ellen, soha nem derült ki, hogy én voltam, még vagy 3 évig dolgoztam ott utána, és nem kirúgtak, hanem én találtam egy másik helyet.
Pont ezt pedzegettem én is a 7-es válaszomban - de te sokkal szebben, pontosabban leírtad :-) (ment a zöld részemről)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!